Friday, September 20, 2024
Home » Υπόθεση Ουκρανής: Βρήκαν την πηγή των εκατομμυρίων – Αναζητούν τον παραλήπτη

Υπόθεση Ουκρανής: Βρήκαν την πηγή των εκατομμυρίων – Αναζητούν τον παραλήπτη

0 comments

Υπόθεση Ουκρανής: Βρήκαν την πηγή των εκατομμυρίων – Αναζητούν τον παραλήπτη

Μπορεί η υπόθεση με τη μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο από Ουκρανή να έχει καταχωρηθεί στο Δικαστήριο με παραπομπή για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, εντούτοις οι έρευνες των Αρχών δεν έχουν σταματήσει.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν την πηγή προέλευσης των χρημάτων και τον τελικό παραλήπτη στην Κύπρο. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία γνωρίζει ποιος έδινε τα χρήματα στην 31χρονη για να μεταφέρει με δόσεις στην Κύπρο, ωστόσο αγνοεί προς το παρόν σε ποιον κατέληγαν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πηγή των χρημάτων δεν είναι η Ουκρανία αλλά άλλη κοντινή χώρα και από πρόσωπο που γνωρίζουν οι αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει εξασφαλιστεί διάταγμα αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών της δεδομένων της Ουκρανής σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί με ποιους ερχόταν επαφή στηνΚύπρο, ώστε να σχηματιστεί ένα μοτίβο για το πως διακινούνταν τα χρήματα μέχρι να φτάσουν στον τελικό παραλήπτη.

Όπως έγραψε ο «Φ», ένα σενάριο που εξετάζεται είναι τα χρήματα να κατέληγαν σε τράπεζα στα κατεχόμενα ή να δίνονταν εδώ σε πρόσωπα που συνδέονταν με τον αποστολέα. Το σίγουρο είναι πως δεν χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό που δηλώνονταν.

Έρευνες διενεργεί και η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης όπου μέσω ξένων αρχών ψάχνουν τη διαδρομή της Ουκρανής.

Η 31χρονη αντιμετωπίζει60 συνολικά κατηγορίες, τρεις για 20 χωριστές περιπτώσεις και τα αδικήματα αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση,νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις στοιχείων.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και την 1η Μαρτίου 2024 και αφορούν τη μεταφορά στην Κύπρο συνολικού ποσού 7.832.400 ευρώ.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More