Home » Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Κατασκήνωσε στο Φτερικούδι η Ανακριτική – Μάρτυρες καταθέτουν υπέρ των μοναχών

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Κατασκήνωσε στο Φτερικούδι η Ανακριτική – Μάρτυρες καταθέτουν υπέρ των μοναχών

0 comment

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Κατασκήνωσε στο Φτερικούδι η Ανακριτική – Μάρτυρες καταθέτουν υπέρ των μοναχών

Στο Φτερικούδι μετέφερε τις εργασίες της σήμερα η Ανακτορική Επιτροπή τηςΙεράς Συνόδου, η οποία παρά τις επικρίσεις και τις αμφισβητήσεις των νομικών συμβούλων των εν αργία μοναχών και το αίτημα για τερματισμό της όλης διαδικασίας, συνεχίζει το έργο της.

Μάλιστα, όσοι καταθέτουν σήμερα, πρόσκεινται στους μοναχούς τηςΜονής Οσίου Αββακούμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, εκτός από την προφορική τους μαρτυρία, κάποιοι από τους προσερχόμενους καταθέτουν και γραπτώς κάποιες πληροφορίες ή και στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στο philenews, αρκετοί από τους μάρτυρες υπεράσπισης των μοναχών ή κατηγορίας κατά του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα προέρχονται από την κοινότητα Φτερικουδίου, η οποία στήριξε το μοναστήρι και στηρίχθηκε από αυτό.

Σε χθεσινή ανακοίνωση των δικηγόρων των μοναχών έγινε για πρώτη φορά αναφορά σε παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και συγκεκριμένα των προνοιών που αφορούν τη στέρηση στοιχειωδών συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τωνμοναχών. Οι σχετικές αναφορές ίσως παραπέμπουν σε μελλοντικές δικαστικές ενέργειες των δικηγόρων των δύο μοναχών.

Οι δικηγόροι των μοναχών, οι οποίοι σχολίαζαν δήλωση τουΑρχιεπισκόπου Γεωργίου ότι «όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα, γι’ αυτό η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά», άφησαν αιχμές για στημένη διαδικασία υποστηρίζοντας και τα ακόλουθα:

α) Ή (ο Μακαριότατος) ξέρει ήδη την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής, πριν η απόφαση αυτή εκδοθεί, οπότε δικαίως μας διαβεβαιώνει, ότι θα γίνει δίκαιη δίκη, επιβεβαιώνοντας άθελά του, ότι όντως όλα ήταν προαποφασισμένα και ό,τι γίνεται, γίνεται μόνον «για τα μάτια του κόσμου»,

β) Ή σπεύδει άρον άρον να προκαταλάβει την Ανακριτική Επιτροπή, παρεμβαίνοντας ανεπίτρεπτα στο έργο της, προεξοφλώντας με δημόσια δήλωσή του, ότι αυτή θα αποφασίσει την άσκηση ποινικής διώξεως, κατά τέτοιον τρόπο ώστε η Ανακριτική Επιτροπή να μη τολμήσει να αποφασίσει διαφορετικά.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More