Wednesday, July 31, 2024
Home » Υπουργός Υγείας: Ζήτησε έρευνα μετά τις καταγγελίες για τον θάνατο 41χρόνου – Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ο ΟΚΥπΥ

Υπουργός Υγείας: Ζήτησε έρευνα μετά τις καταγγελίες για τον θάνατο 41χρόνου – Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ο ΟΚΥπΥ

0 comment

Υπουργός Υγείας: Ζήτησε έρευνα μετά τις καταγγελίες για τον θάνατο 41χρόνου – Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ο ΟΚΥπΥ

Επιστολή στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας απέστειλε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός ζητώντας την διερεύνηση των καταγγελιών της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας και λοιπών αιμοσφαιρινοπαθειών και του Συνδέσμου Δρεπανοκυτταρικής αναιμίας για τοθάνατο 41χρόνου ασθενή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews, ο Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας και να του σταλθεί η έκθεση γεγονότων που θα ετοιμαστεί.

Ο ΟΚΥπΥ από πλευράς του, δεν προχώρησε στην οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος και επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διερεύνησης του, όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Όπως κατήγγειλε τη πρόεδρος της ΕΕΘ Ανδρούλα Ελευθερίου στον «Φ», «ο εν λόγω ασθενής εισήχθη με έντονο πόνο στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου. Οι γιατροί που ανέλαβαν το περιστατικό, μολονότι έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να του σώσουν τη ζωή, δεν διέθεταν ούτε τις απαραίτητες γνώσεις ούτε τη σχετική εξειδίκευση για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά». «Μέχρι να επιτευχθεί συνεννόηση για το ποιος ιατρός και ποιο τμήμα θα αναλάμβανε να προχωρήσει σε αφαιμαξομετάγγιση, απαραίτητη κλινική παρέμβαση στις περιπτώσεις αυτές με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί ραγδαία με αποτέλεσμα τον θάνατό του».

Σε δηλώσεις της σε άλλα ΜΜΕ η κ. Ελευθερίου τόνισε σήμερα την ανάγκη για καθορισμό διαδικασίας και πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των ασθενών με δρεπανοκυτταρική αναιμία και επανέλαβε ότι η Επιτροπή έχει δώσει στον ΟΚΥπΥ διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More