Monday, September 16, 2024
Home » Υπερβολικό έλλειμμα σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ διαπιστώνει η Κομισιόν

Υπερβολικό έλλειμμα σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ διαπιστώνει η Κομισιόν

0 comments

Υπερβολικό έλλειμμα σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ διαπιστώνει η Κομισιόν – Ζήτησε από το Συμβούλιο της ΕΕ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για έκδοση συστάσεων

Την ύπαρξη υπερβολικούελλείμματος για επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπιστώνει η Κομισιόν, ζητώντας από το Συμβούλιο της ΕΕ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για έκδοση συστάσεων για την πορεία προσαρμογής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη. Η πρόταση για τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να εγκριθούν κατατέθηκε από την Κομισιόν στο Συμβούλιο της ΕΕ την Τρίτη.

Advertisement

Τα επτά κράτη μέλη είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Πολωνία και η Σλοβακία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κομισιόν υπέβαλε έκθεση στο πλαίσιο της Εαρινής Δέσμης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, στην οποία διαπιστώνεται πως δικαιολογείται η κίνηση διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τα επτά κράτη μέλη, και στη συνέχεια κατατέθηκε η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (συμβουλευτική τεχνοκρατική επιτροπή εκπροσώπων από τα κράτη μέλη).

Τα 27 κράτη μέλη θα κληθούν σε επίπεδο Συμβουλίου της ΕΕ να εγκρίνουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στα επτά εν λόγω κράτη μέλη. Στη συνέχεια, και κατόπιν νέας πρότασης της Επιτροπής στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το Συμβούλιο θα μπορεί να εκδώσει συστάσ4εις σχετικά με την πορεία προσαρμογής και την προθεσμία για τερματισμό της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More