Home » Το νέο του κ. Χριστουλίδη θα κερδίσει το παλιό του κ. Αναστασιάδη στο θέμα του Ακάμα; 

Το νέο του κ. Χριστουλίδη θα κερδίσει το παλιό του κ. Αναστασιάδη στο θέμα του Ακάμα; 

0 comment

 

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Παρασκευή 12/1/2024 για το θέμα του Ακάμα.

 

«Όταν το παλιό αλλάζει, οι αντιστάσεις μεγαλώνουν», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην τελετή διαβεβαίωσης της ανασχηματισμένης κυβέρνησής του, προκαλώντας έκπληξη και ερωτήματα για το τι ακριβώς εννοεί…

 

Είναι γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει επιδείξει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ή και μετά την εκλογή του ότι είναι ο επαναστάτης που προωθεί ανατροπές, ούτε ο ριζοσπάστης που ανέλαβε να αλλάξει τον τόπο. Εν αντιθέσει, κρίνεται ως ο Πρόεδρος που συνεχίζει να κυβερνά στις γραμμές της παλιάς διακυβέρνησης και μάλιστα με λιγότερες αντιστάσεις!

 

Εννοεί μήπως ότι το νέο, εξ’ ορισμού, είναι πάντα καλύτερο από το παλιό επειδή είναι …νέο; Διότι αλλαγές έχουμε σημειώσει πολλές τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες δεν ήταν πάντα θετικές. Έχουμε δει, για παράδειγμα, παλιά κτήρια να κατεδαφίζονται, να κτίζονται στη θέση τους νέα, ψηλά, κακόγουστα κτήρια των χρυσών διαβατηρίων, έχουμε δει δάση να καταστρέφονται για να κτιστούν νέοι αυτοκινητόδρομοι, έχουμε δει βιότοπους σε παραλίες να καταπατούνται για να κτιστούν νέα ξενοδοχεία και επαύλεις (π.χ. Θαλασσινές Σπηλιές Πέγεια, Άμμος του Καμπούρη Αγ. Νάπα κ.ο.κ.), έχουμε δει το ξεπούλημα των κυπριακών αερογραμμών, των κυπριακών τραπεζών και του Συνεργατισμού και στη θέση τους ήρθαν νέοι οργανισμοί (τα funds που κυνηγούν τους δανειολήπτες).

 

Έχουμε δει επί διακυβέρνησής του να υλοποιούνται καταστροφικά έργα στον Ακάμα. Είναι αυτό το νέο που ευαγγελίζεται; Εκτιμούμε την προσωπική του παρέμβαση αλλά παραμένει να αποδείξει ο κ. Χριστοδουλίδης ότι έχει τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξει τα παλιά σχέδια της κυβέρνησης Αναστασιάδη για τον Ακάμα. Μπορεί να υιοθετήσει νέους σχεδιασμούς, δίνοντας τέλος στους παλιούς σχεδιασμούς που θέλουν να μετατρέψουν τον Ακάμα σε θεματικό πάρκο τύπου λούνα πάρκ;

 

Τα ερωτήματα αυτά δεν θα αργήσουν να απαντηθούν.

 

Αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό, αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα έχει συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Ακάμα. Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος θα ενεργήσει άμεσα προς τη κατεύθυνση της διάσωσης του Ακάμα.

 

Διαφορετικά, τα περί αντιστάσεως του παλιού που ανάφερε στην ομιλία του, θα τύχουν μιας διαφορετικής ερμηνείας.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise