Monday, September 9, 2024
Home » Το ΑΚΕΛ δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για ανάδειξη του θέματος του Ακάμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Το ΑΚΕΛ δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για ανάδειξη του θέματος του Ακάμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

0 comments

Το ΑΚΕΛ δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για ανάδειξη του θέματος του Ακάμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Δήλωση Επικεφαλής Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνας Νικολάου

Οι αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και με τα σχεδιαζόμενα έργα στην χερσόνησο του Ακάμα που πραγματοποιήθηκαν από περιβαλλοντικές οργανώσεις και θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Φεβρουαρίου, καταδεικνύουν την σοβαρότητα του θέματος.

Advertisement

Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα του Ακάμα θα συζητηθεί ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ούτε μας εκπλήττει η αναφορά της Κομισιόν για παραπομπή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δεν είναι η πρώτη και από τι φαίνεται ούτε η τελευταία φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη έχουν φέρει την Κύπρο σε δύσκολη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις σε βάρος της Κύπρου για παραβάσεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας οφείλει να πράξει τα δέοντα πρωτίστως για να διασφαλίσει την προστασία του Ακάμα και για να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κακό σχεδιασμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου. Αναμένουμε διαφάνεια και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου πρέπει με την δημοσίευση της διοικητικής έρευνας.

Το ΑΚΕΛ και οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ θα σταθούν δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αναδειχθεί το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αναγκαστεί έστω και την υστάτη η κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα αποκατάστασης και διατήρησης του Ακάμα και της φύσης του τόπου μας.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More