Home » Τον Ιούλιο αρχίζει το «MyHealth@EU» – Γιατροί και φαρμακοποιοί εκπαιδεύονται για τον ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

Τον Ιούλιο αρχίζει το «MyHealth@EU» – Γιατροί και φαρμακοποιοί εκπαιδεύονται για τον ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

0 comment

Τον Ιούλιο αρχίζει το «MyHealth@EU» – Γιατροί και φαρμακοποιοί εκπαιδεύονται για τον ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

Σε εκπαίδευση γιατρών και φαρμακοποιών για την ορθή χρήση της διασυνοριακής πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας «gov.cy» προχωρεί η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας με τα πρώτα σεμινάρια να αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και την καταχώρηση των συνοπτικών ιατρικών ιστορικών υγείας των πολιτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αρχής, στόχος, της εκπαίδευσης είναι να υπάρξει σωστός συντονισμός «για την εξυπηρέτηση των αναγκών που θα προκύψουν από την εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας» και να αποφευχθούν στη συνέχεια αχρείαστες ενέργειες που ενδεχομένως να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στην πορεία εφαρμογής του έργου.

«Τα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα συνοπτικά ιστορικά υγείας και αποσκοπούν στην εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας στη χρήση της πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων, μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, η οποία αναμένεται να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών».

Στην παρούσα φάση «τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε Ιατρούς (Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος) και Φαρμακοποιούς (Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος) και θα διεξαχθούν από κλιμάκια λειτουργών της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας και λειτουργών του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διασυνοριακής ηλεκτρονικής υγείας, μέσω της ψηφιακή υποδομής οι ευρωπαίοι πολίτες «θα μπορούν να συνεχίσουν την περίθαλψη τους ενόσω ταξιδεύουν σε άλλη χώρα εντός ΕΕ». Ταυτόχρονα, «θα παρέχει στις χώρες της Ε.Ε. τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν δεδομένα για την υγεία με ασφαλή, αποτελεσματικό και διαλειτουργικό τρόπο».

Η έναρξη χρήσης των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, με το εμπορικό σήμα “MyHealth@EU”, αναμένεται αρχές Ιουλίου 2024.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More