Home » Τεχνητές φωλιές τσαλαπετεινών κατά της κάμπιας των πεύκων (εικόνες)

Τεχνητές φωλιές τσαλαπετεινών κατά της κάμπιας των πεύκων (εικόνες)

0 comment

Τεχνητές φωλιές τσαλαπετεινών κατά της κάμπιας των πεύκων (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών, από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος βιολογικής διαχείρισης της κάμπιας με την προώθηση φυσικών θηρευτών όπως ο τσαλαπετεινός, ο πέμπετσος και ο καλόγερος.

Τα πουλιά αναμένεται να προτιμήσουν την περιοχή αφού θα υπάρχει κατάλληλος χώρος φωλιάσματος, και με την παρουσία υψηλής ποιότητας και ποσότητας τροφής θα λειτουργήσουν ως ρυθμιστές του πληθυσμού της κάμπιας.

Σημειώνεται ότι το ΥΓΑΑΠ ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις γεωργών και κατοίκων Πιτσιλιάς που επισήμαναν το πρόβλημα τον Ιανουάριο 2024.

Πρόκειται για την εφαρμογή πιλοτικής βιολογικής διαχείρισης της κάμπιας του πεύκου προωθώντας φυσικούς θηρευτές όπως ο τσαλαπετεινός γνωστός στην Κύπρο ως πουπούξιος, ο πέμπετσος αλλιώς μουγιαννούι και ο καλόγερος γνωστός και ως τσαγκαρούδι. Τα τρία αυτά είδη τρέφονται με μεγάλες ποσότητες κάμπιας των πεύκων αφού η ενηλικίωση της κάμπιας συμπίπτει με την περίοδο αναπαραγωγής των ειδών αυτών. Συνεπώς η ανάγκη για πρωτεϊνούχα τροφή στους νεοσσούς είναι απαραίτητη.

Η δράση εφαρμόζεται με συντονισμό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Επαρχιακό Γραφείο Τμήματος Γεωργίας, τη Δασική Περιφέρεια Τροόδους και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριδιών.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise