Monday, September 16, 2024
Home » Τετράχρονος έσπασε αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο στο Ισραήλ (video)

Τετράχρονος έσπασε αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο στο Ισραήλ (video)

0 comments

Mια εβδομάδα μετά τη ζημιά, το μουσείο ανακοίνωσε ότι το νεαρό αγόρι, ο Αριέλ, καθώς και η οικογένεια και οι φίλοι του, επέστρεψαν στο μουσείο για μια επίσκεψη

Το τετράχρονο αγόρι που έσπασε κατά λάθος μια αρχαία τεφροδόχο που χρονολογείται από τα τέλη της Εποχής του Χαλκού όχι μόνο επέστρεψε για μια επίσκεψη στο μουσείο στο Ισραήλ, όπως του είχαν ζητήσει οι ιθύνοντες, αλλά βοήθησε και στην αποκατάστασή του.

Advertisement

Το 3.500 ετών τεχνούργημα εκτίθετο στο Μουσείο Χεκτ του Πανεπιστημίου της Χάιφα όταν υπέστη ζημιά την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά ο διευθυντής του μουσείου, Δρ. Ινμπάλ Ρίβλιν, κάλεσε το αγόρι να επιστρέψει για μια ξενάγηση και να δει το πιθάρι αφού είχε επισκευαστεί.

Ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη ζημιά, το μουσείο ανακοίνωσε ότι το νεαρό αγόρι, ο Αριέλ, καθώς και η οικογένεια και οι φίλοι του, επέστρεψαν στο μουσείο για μια επίσκεψη.

Είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο ίδιος κάποιες εργασίες αποκατάστασης, συναρμολογώντας και αποκαθιστώντας ένα μικρό σπασμένο βάζο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κιτ.

«Με παρόμοιο τρόπο με τις επισκευές που γίνονται αυτή τη στιγμή στο αρχαίο βάζο, αυτό ακριβώς κάνουν οι επαγγελματίες», προστίθεται.

A four-year-old boy who accidentally broke an ancient urn dating back to the late Bronze Age has returned for a visit to the museum in Israel.

The 3,500-year-old artefact was on display at the Hecht Museum at the University of Haifa when it was damagedhttps://t.co/UcT70u880tpic.twitter.com/XuPPg3tWVV

— Sky News (@SkyNews) August 31, 2024

Η αρχαία λάρνακα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Σαμάρεια, στο κεντρικό Ισραήλ, και χρονολογείται μεταξύ 1130 και 1500 π.Χ. Βρίσκεται στο μουσείο εδώ και 35 χρόνια.

Τότε το μουσείο περιέγραψε το αγγείο ως ένα σπάνιο και «εντυπωσιακό εύρημα», καθώς τα περισσότερα άλλα από εκείνη την περίοδο βρέθηκαν σπασμένα ή ελλιπή.

«Προηγήθηκε των ημερών του Δαβίδ και του βασιλιά Σολομώντα, είναι χαρακτηριστικό της περιοχής της Χαναάν και προοριζόταν για την αποθήκευση και τη μεταφορά της τοπικής κατανάλωσης, κυρίως κρασιού και ελαιολάδου» ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Στην τελευταία ανακοίνωσή το μουσείο ανέφερε ότι υπάρχουν «δύο μεγάλες σχολές σκέψης» μεταξύ του παγκόσμιου κοινού σχετικά με την προσέγγιση που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει: «Η περιεκτική, που υποστηρίζει την ευγενική απόφαση να ενθαρρύνει το παιδί και την οικογένειά του να επιστρέψουν στο μουσείο χωρίς τιμωρία- από την άλλη, η ομάδα που πιστεύει ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη και ότι η τιμωρία και η επίπληξη του παιδιού και της οικογένειάς του ήταν μια ηθική και εκπαιδευτική αναγκαιότητα».

Πηγή: cnn.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More