Home » Τερματικό Βασιλικού: Στην Κύπρο ανώτατος αξιωματούχος της CPP – Κρίσιμο ραντεβού με Παπαναστασίου

Τερματικό Βασιλικού: Στην Κύπρο ανώτατος αξιωματούχος της CPP – Κρίσιμο ραντεβού με Παπαναστασίου

0 comment

Τερματικό Βασιλικού: Στην Κύπρο ανώτατος αξιωματούχος της CPP – Κρίσιμο ραντεβού με Παπαναστασίου

Η εβδομάδα που διάγουμε πιθανότατα θα αποδειχθεί κρίσιμη για την εξέλιξη του έργου στο Βασιλικό, για το τερματικό LNG. Οι συναντήσεις του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου με τον πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο οδήγησαν σε πρόσκληση στην Κύπρο του ανώτατου στελέχους της China Petroleum Pipeline Engineering για το έργο του τερματικού, ώστε να υπάρξει διαβούλευση για τάχιστη επανέναρξη των εργασιών στο Βασιλικό και νέο χρονοδιάγραμμα παράδοσής του στην ΕΤΥΦΑ. Από πλευράς εταιρείας υπήρξε αποδοχή της πρόσκλησης και οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι αναμένεται πριν το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο ο εν λόγω αξιωματούχος, για συζητήσεις με τον κ. Παπαναστασίου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κατά την προεργασία που έγινε με τον πρέσβη της Κίνας, έχουν τονιστεί από κυπριακής πλευράς τα ακόλουθα, πλείστα από τα οποία έχουν αναφερθεί ήδη δημοσίως από τον υπουργό και άλλους αξιωματούχους:

– Οι όποιες πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις της CPP θα εξεταστούν μόνο σε επίπεδο Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο Λονδίνο.

Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πληρώσει «ούτε σεντ» (όπως δήλωσε ο υπουργός) σαν μέρος άλλης διαβούλευσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη διαδικασία.

– Η CPP πρέπει να ενημερώσει χωρίς άλλη καθυστέρηση για την ημερομηνία επανέναρξης του έργου στο Βασιλικό, που εγκατέλειψε.

– Αν η CPP δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στο έργο και να συνεχίσει τις εργασίες σε συμφωνημένη ημερομηνία, η Κυπριακή Δημοκρατία θα διακόψει το συμβόλαιο και θα αναζητήσει εναλλακτική λύση για ολοκλήρωση του τερματικού.

– Επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου από τον υφιστάμενο εργολάβο.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More