Monday, September 9, 2024
Home » Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

0 comments

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου – Τα μέτρα της Κυβέρνησης για μεταναστευτικό – Από ποιους αφαιρείται το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας

Την άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων ανακοίνωσε οΥπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Προεδρικό, την Κυριακή.

Στη δήλωσή του ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι «λόγω της μαζικής άφιξης Σύρων αιτητών πολιτικού ασύλου το τελευταίο διάστημα από τη θαλάσσια οδό, και εν αναμονή των εξελίξεων για το ζήτημα της επαναξιολόγησης του καθεστώτος της Συρίας και του καθορισμού ασφαλών περιοχών, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων συριακής καταγωγής».

«Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως και των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», είπε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι «αποφασίστηκε, επίσης, η άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων».

«Τα πρόσωπα αυτά θα παύουν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικαίωμα απορρέει από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για την επαναπατρισμό τους είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης όταν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό», ανέφερε.

Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι «η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και θα λαμβάνονται αποφάσεις στη βάση του σχεδιασμού, αναλόγως των εξελίξεων».

«Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και οι ενέργειές μας στόχο έχουν την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων», είπε καταληκτικά.

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More