Home » Ταλαιπωρία ασθενών στα ΤΑΕΠ – Κακή συμπεριφορά και καθυστερήσεις

Ταλαιπωρία ασθενών στα ΤΑΕΠ – Κακή συμπεριφορά και καθυστερήσεις

0 comment

Ταλαιπωρία ασθενών στα ΤΑΕΠ – Κακή συμπεριφορά και καθυστερήσεις

Ασθενής περίμενε 16 ώρες για να τον δει ειδικός γιατρός, ασθενείς πέθαναν λόγω παραμέλησης, όπως καταγγέλλουν τα παιδιά τους.

Η συμπεριφορά επαγγελματιών υγείας, κυρίως κατά τη διάρκεια ενδονοσοκομειακής περίθαλψης, ψηλά στη λίστα των παραπόνων που έλαβε τον μήνα Ιανουάριο το Παρατηρητήριο Ασθενών της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένατα περισσότερα παράπονα σχετίζονταν με φάρμακα και θεραπείες και συγκεκριμένα ελλείψεις φαρμάκων, μη ένταξη φαρμάκων στο ΓεΣΥ, προβλήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών, ταλαιπωρία στα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ και ελλείψεις σε αναλώσιμα.

«Παράπονα έχουν ληφθεί επίσης για θέματα συμπεριφοράς και εξυπηρέτησης σε νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓεΣΥ ενώ υποβλήθηκαν και παράπονα για καθυστερήσεις στα ΤΑΕΠ». Αρκετά παράπονα «αφορούσαν προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς του ΓεΣΥ κυρίως σε ό,τι αφορά τον χρόνο ανταπόκρισης τους στις κλήσεις ασθενών. «Κάποια παράπονα αφορούσαν, πιθανή ιατρική αμέλεια,κακή συμπεριφορά αλλά και παραμέληση ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία». Συνολικά, το Παρατηρητήριο Ασθενών, τον περασμένο μήνα δέχθηκε 52 παράπονα. Τα 21 αφορούσαν την κατηγορία «Φάρμακα και θεραπείες», 14 «συμπεριφορά/εξυπηρέτηση επαγγελματιών υγείας», επτά παράπονα αφορούσαν τις δαπανές υγείας, έξι προβλήματα πρόσβασης, δύο πιθανή ιατρική αμέλεια, ένα την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και ένα τον μεγάλο χρόνο αναμονής για ραντεβού με γιατρό του ΓεΣΥ.

Στο πιο κάτω παράπονο, η γυναίκα που επικοινώνησε με το Παρατηρητήριο Ασθενών, αναφέρεται στις συνεχείς μεταφορές ασθενών από άλλα νοσηλευτήρια αλλά και στην ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νέων εισαγωγών.

  • «Χρειάστηκε να επισκεφθώ το ΤΑΕΠ (κρατικού νοσοκομείου). Είχα περάσει κορωνοϊό τα Χριστούγεννα και παρόλο που αρνητικοποιήθηκα είχα συμπτώματα για αυτό έκανα εξετάσεις που δεν ήταν καλές και όταν της είδε η προσωπικός μου γιατρός μου είπε να επισκεφθώ τις Πρώτες Βοήθειες γιατί μπορεί να χρειαζόμουν και άλλες εξετάσεις. Όταν πήγα περίμενε πολύς κόσμος, ήταν μεσημέρι και είχε περιστατικά που τα έστειλαν από νοσηλευτήρια εκτός ΟΚΥπΥ και εντός ΓεΣΥ επειδή δεν μπορούσαν να τα αναλάβουν. Δεν είχε κρεβάτια και ούτε επαρκή προσωπικό. Είχε ένα άτομο που σφάδαζε από τον πόνο και το άφησαν εκεί τρεις ώρες».
  • «Ο σύζυγος μου έχει πολλά προβλήματα υγείας και χρειάζεται σχεδόν κάθε μήνα να πηγαίνει στο ΤΑΕΠ για να του βάλουν ορούς. Η συμπεριφορά του προσωπικού δεν είναι καλή. Την τελευταία φορά περιμέναμε 16 ώρες γιατί έπρεπε να έρθει ο γιατρός να τον δει και δεν είχε κρεβάτια στο παθολογικό».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More