Home » Τέσσερεις θέσεις εξωτερικών μετεγγραφών από την Ιατρική Σχολή ΠΚ

Τέσσερεις θέσεις εξωτερικών μετεγγραφών από την Ιατρική Σχολή ΠΚ

0 comment

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου θα προσφέρει δυο θέσεις για μετεγγραφή στο 2ο έτος σπουδών καιδυο θέσεις για μετεγγραφή στο 4ο έτος σπουδών, για έναρξη φοίτησης το Χειμερινό Εξάμηνο 2024-25 (Σεπτέμβριος 2024).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι αιτήσεις, μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις για εξωτερική μετεγγραφή στην Ιατρική Σχολή, θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στις 09.00, μέχρι και την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, στις 13:00.

Όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα πρέπει να καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στην αίτηση σε μορφή pdf. Για τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να επισκεφθούν τον σύνδεσμο http://applications.ucy.ac.cy/pub_transfers_secondegree/main.

Επίσης, μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της αίτησής τους μέσω του πιο πάνω συστήματος. Σε περίπτωση επιστροφής της αίτησής τους, θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις αμέσως.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των υποψηφίων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου θα γίνει με βάση τους Κανόνες για Εξωτερική Μετεγγραφή.

Οι υποψήφιοι/ες για μετεγγραφή που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα υποβληθούν σε ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής. Η ελάχιστη επίδοση επιτυχίας είναι 5/10. Τα άτομα που θα επιτύχουν στην εξέταση θα καταταχθούν με βάση τη βαθμολογία στις εξετάσεις (από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη). Από αυτόν τον πίνακα θα κληθεί σε προσωπική συνέντευξη αριθμός διπλάσιος από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Προστίθεται ότι η εξέταση θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής, τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στις 9:00, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας Λεμεσού Αρ. 215/6, 2029 Αγλαντζιά, Λευκωσία, Κύπρος). Περισσότερες πληροφορίες θα σταλούν ηλεκτρονικά στους/στις υποψήφιους/ες που θα κληθούν για συμμετοχή στην εξέταση.

Οι προσωπικές συνεντεύξεις θα διεξαχθούν την Τρίτη, 9 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες θα σταλούν ηλεκτρονικά στα άτομα που θα κληθούν για συνέντευξη.

Η εξεταστέα ύλη για το 2ο έτος αφορά στα ακόλουθα αντικείμενα: ΙΑΤ 105 Βιοχημεία, ΙΑΤ 106 Κυτταρική Βιολογία και Γενετική και 1ΑΤ 107 Ποσοτικές Μέθοδοι Ανάλυσης Δεδομένων στην Ιατρική.

Η εξεταστέα ύλη για το 4ο έτος είναι ΙΑΤ 201Α/Β και ΙΑΤ301Α/Β Βασικές Ιατρικές Επιστήμες/Κλινικά Σενάρια που αφορά στα ακόλουθα αντικείμενα: Ανατομία, Φυσιολογία, Φαρμακολογία, Ιστολογία-Εμβρυολογία, Βασικές Αρχές Επιδημιολογίας, Ακτινολογία, Μικροβιολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξεταστέα ύλη βρίσκονται στον σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/medical/external-transfers-2/.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποτείνονται στη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής (Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: med@ucy.ac.cy, τηλ.: +357 2289 4352) και στη Γραμματεία της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: alola@ucy.ac.cy, τηλ.: +357 2289 4039/4021).

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More