Home » Σύσκεψη στην «προεδρία» του ψευδοκράτους για σύλληψη Κιουρσιάτ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Σύσκεψη στην «προεδρία» του ψευδοκράτους για σύλληψη Κιουρσιάτ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις

0 comment

Σύσκεψη στην «προεδρία» του ψευδοκράτους για σύλληψη Κιουρσιάτ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Σύσκεψη στην «προεδρία» του ψευδοκράτους για σύλληψη Κιουρσιάτ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις – «Οι Ελληνοκύπριοι βρήκαν ευκαιρία να κάνουν προπαγάνδα»

Σύσκεψη στην «προεδρία» του ψευδοκράτους υπό τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ΕρσίνΤατάρ πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ στη Ρώμη, σύμφωνα με τη διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο «γενικός εισαγγελέας» Σαρπέρ Αλτιντζί, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Έρχιουρμαν και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κίπρις» μιλώντας στη «βουλή» ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Έρχουρμαν ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του Κιουρσιάτ στην Ιταλία δεν είναι προσωπικό θέμα και πως οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να δημιουργήσουν «συνθήκες ανησυχίας».

Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι, ο «πρόεδρος» της «ένωσης κτηματομεσιτών», Χασάν Σουνγκούρ και ο «πρόεδρος» της «ένωσης εργολάβων», Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ είπαν σχετικά με τη σύλληψη του Τ/κ δικηγόρου ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας χρησιμοποιεί την υπόθεση του Κιουρσιάτ προκειμένου να σταματήσει τις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο κ. Σουνγκούρ ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι βρήκαν ευκαιρία να κάνουν προπαγάνδα σημειώνοντας ότι «ας μη σκοτώσουμε την αγορά ακινήτων στην τδβκ. Ας σταματήσουμε μια κρίση στην κτηματαγορά».

Ο Σουγκιούρ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ακίνητα που πωλούνται στα κατεχόμενα, καθώς τους προστατεύει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η «επιτροπή ακινήτης περιουσίας».

Στις δικές του δηλώσεις, ο Γκιούρτζαφερ ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του Κιουρσιάτ θα τινάξει στον αέρα το Κυπριακό και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρεί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες περιστασιακά.

Σε δημοσίευμα της η διαδικτυακή «Σταρ Κίπρις» γράφει ότι το σύστημα χρήσης των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα σχεδιάστηκε λανθασμένα από την αρχή ενώ η «Μπούγκουν Κίπρις» γράφει ότι αυξάνεται η ένταση μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας και κατεχομένων για την υπόθεση Ακάν Κιουρσιάτ και την πώληση ακινήτων σε ξένους.

Αναφερόμενη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην «προεδρία», η εφημερίδα γράφει ότι ο Τατάρ, ο Έρχιουρμαν και ο Τούρκος «πρέσβης» στην κατεχόμενη Λευκωσία Μετίν Φεϊζίογλου συζήτησαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ότι «ο Ακάν Κιουρσιάτ είναι αθώος. Αν υπάρχει κατηγορία για ελληνοκυπριακές περιουσίες, είναι μια καθαρά πολιτική κατάσταση. Θα πρέπει να γίνεται διαχείριση μεταξύ κρατών, όχι μέσω ατόμων. Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά μπει σε μια τέτοια υπόθεση, θα είναι μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με τους δικούς μας νόμους, τόσο η αγορά όσο και η πώληση είναι ελεύθερες. Είναι δικό μας ζήτημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise