Home » Σύσκεψη με φόντο την απεργία στα νοσοκομεία – Περιμένουν αλλαγή στάσης από τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί

Σύσκεψη με φόντο την απεργία στα νοσοκομεία – Περιμένουν αλλαγή στάσης από τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί

0 comment

Σύσκεψη με φόντο την απεργία στα νοσοκομεία – Περιμένουν αλλαγή στάσης από τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί

Δεν κάνουν πίσω, όπως φαίνεται οι γιατροί και περιμένουν αλλαγή στάσης από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για να σκεφτούν εάν υπάρχει λόγος να αναστείλουν την 24ώρη απεργία που εξήγγειλαν για την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσής Λάμπρου ανέφερε ότι η νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα «δεν γίνεται επειδή έχουμε κάποια νέα πρόταση από τον ΟΚΥπΥ για να συζητήσουμε». Οι συντεχνίες, «επειδή σέβονται τους θεσμούς αποδέχθηκαν την πρόσκληση με την ευχή ότι θα υπάρξει διάλογος και αλλαγή στην στάση του ΟΚΥπΥ».

Υπενθυμίζεται ότι η διαφωνία μεταξύ συντεχνιών και ΟΚΥπΥ αφορά το ύψος των οικονομικών κινήτρων που θα πληρωθούν οι γιατροί για τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου «εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τους γιατρούς δεν ήταν τόσο το οικονομικό σκέλος αλλά η προσβλητική στάση του ΟΚΥπΥ. Είχαμε κληθεί σε συνάντηση με τη συμμετοχή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και όχι μόνο δεν υπήρξε, κατά τη συνάντηση εκείνη, γεφύρωση της διαφοράς αλλά υπήρξε απομάκρυνση και το χειρότερο είναι ότι φύγαμε χωρίς να έχουμε στα χέρια μας καμία πρόταση για συζήτηση».

Χαρακτηρίζοντας τη διαφωνία ως «λογιστική» ο κ. Λάμπρου εξήγησε ότι «πρόκειται περισσότερο για τον τρόπο ερμηνείας και απόδοσης των εσόδων του ΟΚΥπΥ και της αναλογίας κινήτρων που παίρνουν οι γιατροί. Εμείς ερμηνεύουμε ότι πρέπει να αποδοθούν αυτά που έχουμε δουλέψει και να ισχύσουν οι πρόνοιες της συμφωνίας που έγινε πέρσι».

Σε περίπτωση πάντως που ο ΟΚΥπΥ δεν παρουσιάσει στις συντεχνίες μια νέα, βελτιωμένη κατά την άποψη των γιατρών, πρόταση κατά τη σημερινή συνάντηση, η 24ώρη απεργία στα νοσοκομεία πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Υπάρχει βεβαίως πάντοτε ανοικτό το ενδεχόμενο για παρέμβαση από πλευράς του υπουργού Υγείας ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise