Monday, September 9, 2024
Home » Στο πόδι για λαμπρατζιές, κροτίδες και ελέγχους. «Να μην λείπει κανείς απ’το γιορτινό τραπέζι»

Στο πόδι για λαμπρατζιές, κροτίδες και ελέγχους. «Να μην λείπει κανείς απ’το γιορτινό τραπέζι»

0 comments

Εντατικοί έλεγχοι με περιπολίες σε ναούς και δρόμους – Συνεχίζεται η εκστρατεία με επίκεντρο λαμπρατζιές και ρίψεις κροτίδων – Συστήνει συνεργασία και προσοχή στο κοινό η αστυνομία

Στους δρόμους βρίσκονται εκατοντάδες μέλη της Αστυνομίας που διενεργούν ελέγχους για πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αύξηση τους αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο επίκεντρο των ελέγχων σήμεραΜεγάλο Σάββατο βρίσκονται ναοί και εκκλησίες σε όλη την Κύπρο με τις αρχές να διενεργούν ελέγχους για λαμπρατζιές και ρίψεις κροτίδων.

Ήδη οι αρχές τις προηγούμενες μέρες κατάσχεσαν σε διάφορες περιοχές χιλιάδες κροτίδες, ενώ έγιναν και συλλήψεις προσώπων που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους εκρηκτικές ύλες και πυροτεχνήματα.

  • Ομάδα νεαρών έβαζε φωτιές, έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών στη Λάρνακα. Μία σύλληψη
  • Συμβουλές αστυνομίας για πρόληψη των ατυχημάτων ενόψει Πάσχα

Μιλώντας στη Cyprus Times η λειτουργός τύπου λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου υπογράμμισε ότι όλοι οι ναοί θα αστυνομεύονται καθώς βρίσκονται επί ποδός μέλη της αστυνομίας, ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των εκκλησιών.

«Όσον αφορά τις λαμπρατζιές, πρόκειται για ένα έθιμο που σε κάποιες περιπτώσεις λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε περίπτωση που εντοπιστούν λαμπρατζιές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών ή παρακείμενα υποστατικά ή είναι χωρίς εποπτεία και χωρίς τα ενδεικνυόμενα μέτρα, οι αρχές προβαίνουν στο μάζεμα των ξύλων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» είπε.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία της αστυνομίας για εντοπισμό παράνομων κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

«Σκοπός μας είναι να κατάσχονται τέτοια αντικείμενα και καλούμε και τους γονείς να συνδράμουν στην δική μας προσπάθεια συμβουλεύοντας τα παιδιά τους, ώστε να μην έχουν τραυματισμούς. Στο παρελθόν γίναμε μάρτυρες όπου νεαρά και όχι μόνο πρόσωπα από την χρήση κροτίδων υπέστηκαν ακρωτηριασμούς, ενώ είχαν καταγραφεί ακόμη και θάνατοι. Κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει από το γιορτινό τραπέζι» υπέδειξε η κ.Κωνσταντίνου.

Έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας και στο οδικό δίκτυο με περιπολίες και ελέγχους σε κύριες οδικές αρτηρίες αλλά και σε άλλους δρόμους στις επαρχίες.

Η αστυνομία θα προβαίνει σετροχονομικούς ελέγχους για ταχύτητα, συμμόρφωση με τα σήματα τροχαίας, ζώνη ασφαλείας και ελέγχους αλκοτέστ και ναρκοτέστ.

Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των μελών της αστυνομίας.

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More