Monday, September 9, 2024
Home » Στην Πάφο η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, παρουσία χιλιάδων πιστών

Στην Πάφο η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, παρουσία χιλιάδων πιστών

0 comments

Στην Πάφο η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, παρουσία χιλιάδων πιστών

Πλήθος πιστών υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής την Τίμια Ζώνη που έφθασε στην Πάφο και την παρέλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός, στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων. Ανακοίνωση της Μητρόπολης τονίζει ότι είναι μεγάλη ευλογία και τιμή η έλευση του Ιερού Κειμηλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάφο, γεγονός επισημαίνει που ίσως να μην ξανασυμβεί σε κάποιους.

Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία υφάνθηκε από την ίδια την Παναγία από τρίχες καμήλας, είναι το μοναδικό Ιερό Κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου και διασώζεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος. Αρχικά διαφυλάχτηκε μετά την μετάσταση της Θεοτόκου από δύο ευσεβείς γυναίκες στα Ιεροσόλυμα. Μετά από αιώνες μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου κτίστηκε ναός προς τιμή της Παναγίας.

Ύστερα από την Άλωση της πρωτεύουσας από τους Οθωμανούς, ένα τμήμα της Τίμιας Ζώνης μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Ως ευλογία δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More