Home » Στάση εργασίας στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού την Πέμπτη

Στάση εργασίας στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού την Πέμπτη

0 comment

Στάση εργασίας στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού την Πέμπτη

Στάση εργασίας πραγματοποιεί την Πέμπτη 27/06/2024 μεταξύ των ωρών 11:00-13:00, το φαρμακείο του Γ.Ν. Λεμεσού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προσωπικό του φαρμακείου υπερβάλλει καθημερινά εαυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες εργασίες, το οποίο ήδη λειτουργεί με ένα άτομο λιγότερο από αυτά που απαιτούνται για μια ορθή και αποτελεσματική στελέχωση».

Προστίθεται πως την Πέμπτη το φαρμακείο θα λειτουργήσει δύο ώρες λιγότερο και αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, «ενδεχομένως και να αυξηθούν οι ώρες που θα παραμένει κλειστό, έως ότου το πρόβλημα αντιμετωπιστεί».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αίσθημα ευθύνης βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πληροφορήσουμε το κοινό ότι το φαρμακείο του Γ.Ν. Λεμεσού θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27/06/2024 μεταξύ των ωρών 11:00-13:00.

Το προσωπικό του φαρμακείου υπερβάλλει καθημερινά εαυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες εργασίες του φαρμακείου, το οποίο ήδηλειτουργεί με ένα άτομο λιγότερο από αυτά που απαιτούνται για μια ορθή και αποτελεσματική στελέχωση. Την Τετάρτη 26/06/2024ακόμα ένα άτομο αφυπηρετεί και μάλιστα, αυτή τη φορά,πρόκειται για την υπεύθυνη φαρμακοποιό του νοσοκομειακού φαρμακείου. Δυστυχώς, μέχρι τώρα και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες που έγιναν από τη Συντεχνία μας για έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος, δεν έχει βρεθεί ακόμα αντικαταστάτης.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα νοσοκομειακό φαρμακείο με δύο άτομα λιγότερα και χωρίς κεφαλή ικανή να αναλάβει τις ευθύνες, να κάνει επιλογές και να πάρει αποφάσεις εκεί και όπου απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του χώρου,δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένα λειτουργικό.

Ο φαρμακοποιός είναι ο λειτουργός υγείας που έρχεται καθημερινά σε άμεση επαφή με τον ασθενή και γίνεται κοινωνός της κατάστασής του και της αγωνίας του για την εξέλιξη της υγείας του. Για το λόγο αυτό,αρνούμαστε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας διακινδυνεύοντας να γίνει κάποιο λάθος λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας ή κόπωσης των συναδέλφων εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του κόσμου περιμένοντας μέχρι και την τελευταία ημέρα να δοθεί κάποια λύση. Δεν προσπαθήσαμε να εκβιάσουμε καταστάσεις ή να εκμεταλλευτούμε τις πρόσφατες εκλογές για αυτοπροβολή, αντίθετα σεβαστήκαμε τόσο τον κόσμο όσο και τη Διοίκηση του ΟΚΥπΥ που μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα επιλυόταν άμεσα.

Δυστυχώς όμως τα δεδομένα παραμένουν. Και αφού τα άτομα δεν είναι αρκετά η μόνη λύση είναι η μείωση του χρόνου λειτουργίας. Έτσι, αυτή την Πέμπτη το φαρμακείο θα λειτουργήσει δύο ώρες λιγότερο και αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και να αυξηθούν οι ώρες που θα παραμένει κλειστό, έως ότου το πρόβλημα αντιμετωπιστεί. Και όταν οι κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν θα συσσωρευτούν και δεν θα υπάρχει ακόμα υπεύθυνος φαρμακοποιός να μπορεί να τις διαχειριστεί, τότε ενδεχομένως και να κλείσει τελείως. Και αυτό δεν θα γίνει γιατί ζητάμε περισσότερα χρήματα ή βαριόμαστε να δουλέψουμε. Δεν ζητάμε τίποτα από αυτά. Η μόνη μας έννοια είναι να μην γίνουμε αιτία να κινδυνέψει μια ζωή, να εξασφαλίσουμε την ορθή χορήγηση των φαρμάκων και την ασφαλή εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους είτε λέγονται ΟΚΥπΥ είτε Φαρμακευτικές Υπηρεσίες είτε Υπουργείο Υγείας να συνεργαστούν και να βρουν μια λύση άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του φαρμακείου και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου της Λεμεσού, από τον οποίο και απολογούμαστε αλλά είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος και την ευθύνη που φέρουμε απέναντί του.

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise