Home » Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ιερά Σύνοδο αποστέλλουν οι δυο μοναχοί

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ιερά Σύνοδο αποστέλλουν οι δυο μοναχοί

0 comment

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ιερά Σύνοδο αποστέλλουν οι δυο μοναχοί

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο με την οποία θα εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο εξέτασης της υπόθεσης εναντίον τους, θ’ αποστείλουν μέχρι το απόγευμα σήμερα, οι δυο μοναχοί της ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων ιερωμένων, ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που διορίστηκε το Δικαστήριο αφού όπως θα υποστηρίζουν, η συγκρότησή του είναι παράτυπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή θα επισημαίνεται ότι αντί συγκρότησης βάσει του Καταστατικού, πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου με το διορισμό πρώτα ανακριτή, αποφασίστηκε η κατ’ ευθείαν σύσταση εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, κάτι που δεν προβλέπεται.

Επίσης, θα διαμαρτύρονται πως ούτε κατηγορητήριο τους έχει αποσταλεί, ούτε τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον τους ούτε και χρόνος για να προετοιμάσουν την απολογίας τους. Όπως θα αναφέρουν, κλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Ιερά Σύνοδο με sms στο κινητό τους, χωρίς να τους δοθεί χρόνος να προετοιμαστούν, γι’ αυτό και δεν εμφανίστηκαν.

Οι δύο επικεφαλής της Μονής, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες αφορούν οικονομικά ζητήματα αλλά και επιλήψιμη συμπεριφορά σεξουαλικού περιεχομένου, αναμένεται ότι θα προσέλθουν όταν κληθούν από το Συνοδικό Δικαστήριο και θα καταθέσουν οπτικοακουστικό υλικό και γραπτά στοιχεία που θ’ αφορούν τον μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

Σημειώνεται ότι οι δύο μοναχοί συνδέονται με συγγένεια και απορρίπτουν οποιαδήποτε σεξουαλικού περιεχομένου ενέργεια τους αποδίδεται. Για το ηχητικό που υπάρχει, οι πληροφορίες τους φέρουν ότι θα υποστηρίξουν πως αφορά αστεϊσμούς μεταξύ τους και τίποτε παραπάνω.

Πρόεδρος του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου είναι ο μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More