Friday, September 20, 2024
Home » Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Βίντεο και χρηματοκιβώτιο στο επίκεντρο τριών ερευνών

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Βίντεο και χρηματοκιβώτιο στο επίκεντρο τριών ερευνών

0 comments

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Βίντεο και χρηματοκιβώτιο στο επίκεντρο τριών ερευνών

Τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός και εκτός της Μονής Αββακούμ, είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια στην υπόθεση σκανδάλου που συγκλονίζει την κοινή γνώμη εδώ και ημέρες και μαζί με το χρηματοκιβώτιο βρίσκονται στο επίκεντρo και των τριών ερευνών της Αστυνομίας.

Μετά και από την καταγγελία πολίτη για παρενόχλησή του εντός της Μονής το διάστημα που αυτός είχε επαγγελματική σχέση με το μοναστήρι, καθώς και τις πληροφορίες που έρχονται στο φως ακόμη και για εξομολογήσεις που καταγράφονταν, αλλάζουν την τροπή των ερευνών.

Το βίντεο είχε εγκατασταθεί στη Μονή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εν γνώση των μοναχών, ωστόσο, είχε ληφθεί πρόνοια να μην καταγράφεται ήχος. Πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής είχε πολύ περιορισμένος αριθμός προσώπων.

Μεταξύ αυτών που γνώριζαν τον κωδικό πρόσβασης ήταν και άτομο της μητρόπολης Ταμασού, το οποίο έχει εγκαταλείψει τη Μονή. Οι δικηγόροι των δύο εν αργία αρχιμανδριτών με χθεσινή επιστολή τους στην Ιερά Σύνοδο, δείχνουν το πρόσωπο αυτό ως το φερόμενο άτομο που ενεργοποίησε και την καταγραφή ήχου εκτός από εικόνα.

Είναι γι’ αυτό που οι μοναχοί φαίνονται να μιλούν ελεύθερα μπροστά στις κάμερες, έχοντας την εντύπωση ότι δεν καταγραφόταν και ήχος. Το βίντεο που διασώθηκε από τη Μονή τυγχάνει ειδικής επεξεργασίας από ειδική μονάδα της Αστυνομίας ώστε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί οικονομικών αδικημάτων να δοθεί στους ανακριτές της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες των μοναχών για εισβολή κουκουλοφόρων κ.ά., οι σχετικές καταγραφές θα δοθούν στο κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου που ερευνά καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Ησαΐα και άλλων ατόμων της μητρόπολης και αν προκύψει κάτι σε σχέση με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα θα δοθεί στο κατάλληλο τμήμα.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων μέσω αποσπασματικών βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Επίτροπος αναμένει τη θέση της Αστυνομίας η οποία εξετάζει τα βίντεο ώστε να αρχίσει έρευνα προς την κατεύθυνση των διαχειριστών του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση για εξέταση υποθέσεων που αφορούν ευάλωτα πρόσωπα της Αστυνομίας, άρχισε τη διερεύνηση καταγγελίας πολίτη που δόθηκε την περασμένη Κυριακή περί παρενόχλησής του από άτομο στη Μονή.

Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία δεν εξετάζει περίπτωση βιασμού, αλλά ηθικής υφής ζητήματα και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, άτομα που αναφέρονται στην κατάθεση του παραπονούμενου.

Το γεγονός πάντως ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου πλέον όσον αφορά στη Μονή, δείχνει πόσο είχαν ξεφύγει τα πράγματα γι’ αυτό και ο εποπτικός ρόλος των δυο ποινικών ανακριτών εστιάζει στο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές με την εμπλοκή των οποιονδήποτε, χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More