Home » Σκάνδαλο Αββακούμ: Νέα κίνηση από αρχιμανδρίτη Νεκτάριο – Πού βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες

Σκάνδαλο Αββακούμ: Νέα κίνηση από αρχιμανδρίτη Νεκτάριο – Πού βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες

0 comment

Σκάνδαλο Αββακούμ: Νέα κίνηση από αρχιμανδρίτη Νεκτάριο – Πού βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες

Συμπληρωματική ένορκη δήλωση με νέα στοιχεία θα ζητήσει να καταθέσει στο Δικαστήριο ο εν αργία ηγούμενος της Μονής Αββακούμ Νεκτάριος, σε σχέση με το διάταγμα δέσμευσης των €807.000 που εξασφάλισε η Αστυνομία.

Το αίτημα θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, στις 30 Μαΐου, οπόταν και είναι ορισμένη η εμφάνιση όλων των πλευρών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για ν’ ακουστεί η αίτηση των μοναχών και πολιτών για ακύρωση του διατάγματος δέσμευσης.

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος θα ζητήσει μέσω των δικηγόρων του Ανδριάνας Κλαΐδη και Άθου Κανναουρίδη άδεια από το Δικαστήριο για να καταθέσει συμπληρωματική ένορκη δήλωση, στην οποία, κατά τις πληροφορίες μας, θα εισάγει στοιχεία που θα αφορούν όχι μόνο τις €807.000 αλλά και τις περιπτώσεις εισφορών πιστών που έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό.

Πολίτες έχουν καταθέσει στην Αστυνομία ότι ενώ έδωσαν στην Μονή διάφορα ποσά με σκοπό να τους αγιογραφηθεί εικόνα του Οσίου Αββακούμ, εντούτοις, ούτε εικόνα πήραν ούτε και γνωρίζουν πού κατέληξαν τα ποσά αυτά. Υπάρχουν πολίτες που έδωσαν €8.000, €3.000 ή €1.500 γι’ αυτό και ο αρχιμανδρίτης θα επιχειρήσει να απαντήσει μέσω της συμπληρωματικής ένορκης δήλωσης για την κατάληξη των ποσών αυτών.

Απώτερος σκοπός είναι να δοθούν εξηγήσεις για τα ποσά που βρέθηκαν στη Μονή και τα οποία εισπράχθηκαν από πιστούς, ώστε να πειστεί τοι δικαστήριο να άρει το διάταγμα που εξέδωσε και με το οποίο δεσμεύτηκαν τόσο το ρευστό που βρέθηκε κατά την έφοδο μελών της μητρόπολης Ταμασού, όσο και όσων υπήρχαν στους λογαριασμούς των αρχιμανδριτών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικαστηρίου, η πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας και του μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Μαΐου για να καταθέσουν ένσταση στην αίτηση των μοναχών για ακύρωση του διατάγματος παγοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για τα δύο μεγάλα μέτωπα που είναι ανοικτά και αφορούν εκατέρωθεν καταγγελίες του μητροπολίτη Ταμασού και των μοναχών. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διερεύνηση των καταγγελιών των μοναχών για χρήση βίας από πλευράς ανθρώπων της μητρόπολης κατά τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις από άτομα προσκείμενα στην μητρόπολη (μοναχούς, εργαζόμενους, κουκουλοφόρους) ώστε να εξεταστούν τα όσα κατάγγειλαν οι δύο αρχιμανδρίτες της Μονής ή άλλοι μοναχοί για χρήση βίας εναντίον τους.

Έγινε επίσης διερεύνηση για την παρουσία αστυνομικών στη Μονή και όπως φάνηκε κάποιοι βρίσκονταν κατόπιν εντολής και δύο χωρίς να είναι σε υπηρεσία. Γι’ αυτούς θα εξεταστεί το καθεστώς που βρίσκονταν εκεί ή στη μητρόπολη καθώς και ο ρόλος τους.

Όσον αφορά στις οικονομικής φύσης καταγγελίες του μητροπολίτη Ησαΐα κατά των μοναχών, φαίνεται να προκύπτουν δυσκολίες ως προς τη διερεύνηση επειδή πρέπει να διασταυρωθούν πολλά στοιχεία τα οποία αφορούν ποσά που αγγίζουν μέχρι και 1,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι ανακριτές αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατάληξη.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More