Home » Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα που θα μετατρέψουν την παλιά Αστυνομία σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου

Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα που θα μετατρέψουν την παλιά Αστυνομία σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου

0 comment

Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα που θα μετατρέψουν την παλιά Αστυνομία σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι μετά και την μεταφορά του πρατηρίου καυσίμων που βρισκόταν στον ευρύτερο χώρο,τα έργαγια την μετατροπή της παλιάς Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου σε Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης. Το διατηρητέο κτήριο που στέγαζε μέχρι πριν μερικά χρόνια τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό επί της κεντρικής πλατείας Κέννεντυ, έχει μετατραπεί πλέον σε εργοτάξιο και οι χιλιάδες διακινούμενοι από την κεντρικότερη περιοχή της πόλης βλέπουν τον χώρο περιφραγμένο, με βαρέα μηχανήματα εντός του και με την σκεπή να έχει πλέον αφαιρεθεί στα πλαίσια των έργων ανάπλασης και μετατροπής του.

Οι εργασίες είναι δαπάνης σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο θα διαρκέσει 15 μήνες και θα περιλαμβάνει ανάπλαση των εξωτερικών χώρων εμβαδού 18 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και την συντήρηση και μετατροπή του διατηρητέου κτηρίου του πρώην κεντρικού αστυνομικού σταθμού, εμβαδού 950 τετραγωνικών μέτρων. Για τον σκοπό αυτό, εκπονήθηκε ειδική μουσειολογική μελέτη από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Με τον σχεδιασμό του έργου, επιχειρείται και η σύνδεση του αστικού περιβάλλοντος με την ιστορία της πόλης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή που θα ξεκινά από τα βόρεια του υπό διαμόρφωση χώρου όπου βρίσκεται το Πάρκο Γενοκτονίας των Αρμενίων και μια χαλαρή διαδρομή με υπέργειες και ισόγειες διαβάσεις μέσα σε χώρους με πλούσια βλάστηση. Ο επισκέπτης θα φθάνει στην αστική πλατεία βόρεια του κτηρίου, που θα περιλαμβάνει αστικό εξοπλισμό, χώρους καθιστικούς και χώρους υγιεινής. Από εκεί ο επισκέπτης θα εισέρχεται στον μουσειακό χώρο, μέσα από ένα σύγχρονο κτήριο, όπου θα γνωρίζει την ιστορία της Πάφου από το 332 π.Χ. μέχρι τα νεώτερα χρόνια.

Η περιήγηση αυτή θα γίνεται τόσο μέσα από εκθέματα που συγκεντρώνονται ήδη, όσο και μέσα από ψηφιακή περιήγηση.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise