Home » Σε εκστρατεία εναντίον του Τραμπ εστιάζει πλέον ο Μπάιντεν μετά τη «Σούπερ Τρίτη»

Σε εκστρατεία εναντίον του Τραμπ εστιάζει πλέον ο Μπάιντεν μετά τη «Σούπερ Τρίτη»

0 comment

Σε εκστρατεία εναντίον του Τραμπ εστιάζει πλέον ο Μπάιντεν μετά τη «Σούπερ Τρίτη»

«Σάρωσε» ο Τραμπ για το χρίσμα – Ο Μπάιντεν ελπίζει να χρησιμοποιήσει την ομιλία στο Κογκρέσο την Πέμπτη

Τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σφραγίσει σχεδόν την υποψηφιότητα του με τους Ρεπουμπλικάνους για να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να αναδείξει τις αντιθέσεις μεταξύ των δύο ανδρών και του οράματός του για την Αμερική, μεταδίδει το Reuters.

Advertisement

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, και η ομάδα που εργάζεται για την επανεκλογή του έχουν διασχίσει τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες για να συγκεντρώσουν χρήματα και να προβάλουν τις νομοθετικές του επιτυχίες. Παρόλο που έχουν συγκεντρώσει αρκετά χρήματα, δεν κατάφεραν να αμβλύνουν τις ανησυχίες για την ηλικία του ή να αυξήσουν τη συνολική αποδοχή του από τους ψηφοφόρους στις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν είτε να προηγείται ελάχιστα είτε να χάνει έναντι του Τραμπ. Ως απάντηση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τους κορυφαίους συμβούλους της εκστρατείας του να εντείνουν τις επιθέσεις τους στον Τραμπ, χρησιμοποιώντας μερικές φορές προσβλητική γλώσσα σε ιδιωτικές συναντήσεις για να περιγράψουν τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Μερικοί σύμβουλοι έχουν προτείνει στην εκστρατεία να εγκαταλείψει τις ελπίδες για αύξηση των ποσοστών αποδοχής του Μπάιντεν και αντίθετα να επικεντρωθεί στη μείωση της αποδοχής του Τραμπ, η οποία παραμένει σταθερή παρά τις βαθιές ανησυχίες σε μεγάλο μέρος των Αμερικανών ότι αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία. Ο ίδιος ο Μπάιντεν χτύπησε αυτήν την ευαίσθητη χορδή εν αναμονή των αποτελεσμάτων της «Σούπερ Τρίτης».

“Τα αποτελέσματα απόψε αφήνουν τον αμερικανικό λαό με μια σαφή επιλογή: Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά ή θα επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να μας σύρει προς τα πίσω, στο χάος, τη διχόνοια και το σκοτάδι που χαρακτήρισαν τη θητεία του,” είπε σε ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ κυριάρχησε στους αγώνες για τη δημοκρατική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεξήχθησαν σε 15 πολιτείες την Τρίτη. Βρίσκεται τώρα κοντά στο να γίνει ο επίσημος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, στήνοντας μια ρεβάνς με τον Μπάιντεν, ο οποίος τον νίκησε το 2020.

Και οι δύο έχουν χαμηλά ποσοστά αποδοχής σε εθνικές δημοσκοπήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες τους πιθανότατα θα διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες που επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση κατά του αντιπάλου τους.

Ο Μπάιντεν ελπίζει να χρησιμοποιήσει την ομιλία στο Κογκρέσο την Πέμπτη για να βοηθήσει στην υπόδειξη αυτών των αντιθέσεων.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή και το Σάββατο, κατευθύνεται στις πολιτείες της Πενσυλβάνιας και της Τζώρτζιας για να ξεκινήσει την καμπάνια της γενικής εκλογής.

Οι αξιωματούχοι της εκστρατείας του Μπάιντεν πιστεύουν ότι η προσοχή που εστιάζεται στην ηλικία και την απόδοσή του δεν έχει εφαρμοστεί στον Τραμπ, και ότι τα αποτελέσματα της Σούπερ Τρίτης θα επικεντρώσουν την προσοχή των ψηφοφόρων και στους δύο άνδρες, καθώς και θα καταστείλουν κάθε ελπίδα ανάμεσα σε ψηφοφόρους για νέους υποψηφίους που μπορεί να προκύψουν.

Ένα συγκεκριμένο σημείο δεδομένων ανησυχεί τους Δημοκρατικούς, αφού οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι οι απόψεις των ψηφοφόρων για τις πολιτικές του Τραμπ και την προεδρία του έχουν βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση των New York Times βρήκε ότι το 10% των ψηφοφόρων του Μπάιντεν το 2020 τώρα δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ, ενώ σχεδόν κανείς από τους ψηφοφόρους του Τραμπ δεν έχει μεταπηδήσει στον Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει επίσης μια εσωτερική εξέγερση από Δημοκρατικούς που αντιτίθενται στην ακραία υποστήριξή του προς το Ισραήλ στον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Πηγή: KYΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise