Friday, September 20, 2024
Home » Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας

0 comments

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για ψευδή κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή που ερευνούσε τις κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησής του για διαφθορά.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που δικάστηκε Αυστριακός πρώην καγκελάριος έπειτα από τουλάχιστον τριάντα χρόνια και η διαδικασία σε βάρος του Σεμπάστιαν Κουρτς διήρκεσε τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε στην προσπάθεια του να ανέβει την «σκάλα του παραδείσου»:…

Εξαπάτησε εταιρεία στην Κύπρο, την «τσάκωσαν» τέσσερα χρόνια μετά –…

Αυστρία: Αποτράπηκε επίθεση στο pride parade της Βιέννης – Συνελήφθησαν…

Η υπόθεση αφορούσε την ένορκη κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε την επιλογή του επικεφαλής της πρώην κρατικής εταιρείας holding ÖBAG. Τυπικά, η επιλογή αυτή ήταν στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, όμως, σύμφωνα με τις κατηγορίες ήταν ο Σεμπάστιαν Κουρτς εκείνος που είχε πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην καγκελάριος είχε δηλώσει ότι απλά είχε ενημερωθεί και δεν είχε διαδραματίσει ρόλο στην επιλογή των στελεχών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, εκείνος είχε αποφασίσει. Κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν μηνύματα που αντάλλαξαν ο Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρώην στενός συνεργάτης του, Τόμας Σμιντ, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της ÖBAG.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και για χρήση κρατικών κονδυλίων προκειμένου να «διαστρεβλωθούν» δημοσκοπήσεις προς το κομματικό συμφέρον του, την περίοδο 2016-2018. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και την πολιτική το 2021.

Πηγή: lifo.gr


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More