Home » Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου: Ανησυχητικά τα δεδομένα γύρω από τον δρόμο Πάφου-Πόλης

Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου: Ανησυχητικά τα δεδομένα γύρω από τον δρόμο Πάφου-Πόλης

0 comment

Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου: Ανησυχητικά τα δεδομένα γύρω από τον δρόμο Πάφου-Πόλης

Ανησυχητική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με την πρόοδο των έργων της Α’ φάσης του έργου κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, εκτιμά ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Μάης. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το θέμα, επί της ουσίας η κατάσταση ακόμη δεν έχει βελτιωθεί, τονίζει.

Το ΕΒΕ Πάφου εκφράζει την ελπίδα να εξευρεθεί τρόπος σύντομης επίλυσης των διαφορών μεταξύ των μερών και να μην υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις που θα παγοποιήσουν ή θα καθυστερήσουν περεταίρω την κατασκευή του έργου, τόνισε, απευθύνοντας έκκληση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, όπως και στον εργολάβο να συνδράμουν ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Το έργο θεωρείται από το ΕΒΕ Πάφου ζωτικής σημασίας για την επαρχία και ιδιαίτερα για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πόλεως Χρυσοχούς, είπε ο κ. Μάης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή αναστολή των εργασιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, συμπλήρωσε.
Θυμίζουμε ότι κατά την σύσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο κατόπιν πρόσκλησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 12 Απριλίου, διαπιστώθηκε ότι το έργο ύψους 75 εκ. ευρώ, βάσει του αρχικού προγραμματισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο «κάτι το οποίο ωστόσο είναι ανέφικτο, καθώς μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 30% του έργου.

Ο εργολάβος έχει καταθέσει αίτημα για επέκταση του χρόνου αποπεράτωσης του έργου για περίοδο 33 μηνών. Το αίτημα ευρίσκεται ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων είπε ο κ. Μάης, ενώ πρόσθεσε πως είναι φανερό, ότι υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και άλλες διεκδικήσεις από μέρους του εργολάβου καθώς και τεχνικά προβλήματα που οδηγούν το έργο σε αδιέξοδα.

Αναφορικά με τη Β’ Φάση του δρόμου, από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς ο κ. Μάης επανέλαβε την θέση του ΕΒΕΠ, ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τις όποιες καθυστερήσεις καταγράφονται στην Α’ φάση και η Β’ φάση θα πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες εξαγγελίες.

Έχουμε εισηγηθεί στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου ξεκινώντας από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι το Στρουμπί, διαιρώντας το έργο σε δύο ενότητες, με την ελπίδα να τρέξουν οι διαδικασίες και οι κατασκευαστικές εργασίες τάχιστα, κατέληξε.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise