Home » Προετοιμασία Ουκρανίας για ενδεχόμενο μείωσης δυτικής βοήθειας

Προετοιμασία Ουκρανίας για ενδεχόμενο μείωσης δυτικής βοήθειας

0 comment

Προετοιμασία Ουκρανίας για ενδεχόμενο μείωσης δυτικής βοήθειας

Το Κίεβο πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη μείωση της βοήθειας από πλευράς των δυτικών συμμάχων του, προειδοποίησε χθες Πέμπτη σε άρθρο του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του CNN ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, εν μέσω της συνεχιζόμενης φημολογίας περί άμεσα επικείμενης απομάκρυνσής του από το αξίωμα εξαιτίας των όχι σπάνια δημόσιων διαφωνιών του με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο στρατιωτικός, άκρως δημοφιλής στη χώρα του, περισσότερο από τον αρχηγό του κράτους, τόνισε στο κείμενο ότι η Ουκρανία είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί για την πιθανή «μείωση της στρατιωτικής υποστήριξης από τους κυριότερους συμμάχους μας» εξαιτίας «δικών τους εσωτερικών πολιτικών εντάσεων».

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποφασίστηκε την Πέμπτη η χορήγηση βοήθειας 50 δισεκ. δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που ως τώρα εμποδιζόταν από την Ουγγαρία. Η Αμερικανική Γερουσία αναμένεται να παρουσιάσει νέα πρόταση για τη βοήθεια στον ουκρανικό στρατό εντός της εβδομάδας.

Ωστόσο, προειδοποίησε ο στρατηγός, «τα αποθέματα πυραύλων, πυρομαχικών για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών για το πυροβολικό των εταίρων μας εξαντλούνται, εξαιτίας της έντασης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης προωστικών γομώσεων».

Ο στρατός έχει ζητήσει ο Πρόεδρος Ζελένσκι να προχωρήσει στην επιστράτευση μισού εκατομμυρίων ανδρών. Τονίζει πως η Ρωσία έχει αναπτύξει 600.000 μέλη των ενόπλων της δυνάμεων στην ουκρανική επικράτεια.

Όμως τον Ιανουάριο το ουκρανικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει καν αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για στρατολογικά ζητήματα.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise