Home » Ποικίλα σχόλια για Φειδία στον ευρωπαϊκό Τύπο: «Δύο εκατομμύρια ακόλουθοι και κανένα πρόγραμμα»

Ποικίλα σχόλια για Φειδία στον ευρωπαϊκό Τύπο: «Δύο εκατομμύρια ακόλουθοι και κανένα πρόγραμμα»

0 comment

Ποικίλα σχόλια για Φειδία στον ευρωπαϊκό Τύπο: «Δύο εκατομμύρια ακόλουθοι και κανένα πρόγραμμα»

Εκφράζοντας εντυπωσιασμό, υπερβάλλοντας, αλλά και επιδεικνύοντας κριτική διάθεση κάλυψαν διάφορα ΜΜΕ της Γηραίας Ηπείρου την είσοδο του Φειδία Παναγιώτου στην Ευρωβουλή.

Ενδεικτικά η ιταλική εφημερίδα «la Repubblica» καλύπτοντας στην ηλεκτρονική της έκδοση προχθές το απόγευμα τα αποτελέσματα των Exit Polls, έσπευσε να σημειώσει με αρκετή δόση υπερβολής στον τίτλο της: «Έκπληξη στην Κύπρο, ένας YouTuber κερδίζει μόνος του δύο έδρες από τις έξι».

Το σύντομο ρεπορτάζ που ακολουθούσε δεν ήταν ανάλογα εμφατικό, καθώς περιλάμβανε απλώς τις έρευνες για την πρόθεση ψήφου. Όπως συνάγεταιο τίτλος σκοπίμως εμπεριείχε υπερβολή, προφανώς για να τονιστεί το απροσδόκητα υψηλό ποσοστό του Φειδία.

Πιο συγκρατημένη εμφανίστηκε η CORRIERE DELLA SERA, η οποία έκανε λόγο για την δεξιά που είναι επικεφαλής, αλλά προσθέτει: «Η έκπληξη είναι ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου».

Η, επίσης, ιταλικήQuotidiano Nazionale («Εθνική Εφημερίδα») η έκδοση της οποίας είναι προϊόν σύμπραξης τεσσάρων εντύπων, σημειώνει:«Ποιος είναι ο Φειδίας, ο YouTuber από την Κύπρο που εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 2 εκατομμύρια ακόλουθοι και κανένα πρόγραμμα».

Η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore στον τίτλο της για την εκλογή του Παναγιώτου σημειώνει πως είναι ο «YouTuber που κοντράρει την παραδοσιακή πολιτική στην Ευρωπαϊκή Βουλή».

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel έγινε αναφορά στην έρευνα πρόθεσης ψήφου υπό τον τίτλο: «Ο influencer Φειδίας Παναγιώτου συγκεντρώνει πιθανότατα το 18 τοις εκατό των ψήφων από την αρχή». Στο ρεπορτάζ προτάσσεται η ακόλουθη αναφορά: «Συνήθως θέτει στον εαυτό του αυτοσχέδιες προκλήσεις στο YouTube, τώρα όμως έχει μια νέα: ο Κύπριος κατάφερε να εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σε άλλα ΜΜΕ σημειώνονται τα ακόλουθα:

  • euractiv.com: «Ένας youtuber ταρακουνά το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου».
  • Ουκρανική online εφημερίδα European Pravda: «Στην Κύπρο ένας 24χρονος YouTuber που ‘δεν ξέρει τίποτα από πολιτική’ εκλέχθηκε στην Ευρωπαϊκή Βουλή».
  • Η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia που εδρεύει στη Βαρκελώνη, σημειώνει: «Ο Φειδίας Παναγιώτου, ο youtuber από την Κύπρο που ποτέ δεν ψήφισε στη ζωή του θα γίνει ευρωβουλευτής».
  • Η γαλλόφωνη ελβετική εφημερίδα Le Matin αναφέρει: «Η Κύπρος στέλνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έναν 24χρονο YouTuber».
  • Η ισπανική La Razón προτάσσει στο σχετικό της θέμα τα ακόλουθα: «Στην Κύπρο, ένας Alvise Pérez επίσης κέρδισε: Αυτός είναι ο YouTuber και πολιτικός Φειδίας Παναγιώτου και τα απίθανα βίντεο του». Ο Perez, με τον οποίο παραλληλίζει τον Φειδία το εν λόγω έντυπο, είναι Ισπανός πολιτικός. Σε σελίδα στη Wikipedia σημειώνεται πως ο Pérez επιδίδεται σε «διάδοση περιεχομένου μέσω του διαδικτύου, ειδικότερα μέσω του Telegram και του Χ, το οποίο συχνά θεωρείται ψευδές. Αυτό οδήγησε στην επ΄ αόριστον αναστολή της δραστηριότητάς του στο Χ».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise