Sunday, September 8, 2024
Home » Πλησίον της Γάζας τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια – Ακολουθεί 3η αποστολή λέει ο ΠτΔ

Πλησίον της Γάζας τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια – Ακολουθεί 3η αποστολή λέει ο ΠτΔ

0 comments

Πλησίον της Γάζας τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια – Ακολουθεί 3η αποστολή λέει ο ΠτΔ – Σε επικοινωνία Λευκωσία και ΗΠΑ

Τα τρία πλοία που αποτελούν τη νέα αποστολή ανθρωπιστικήςβοήθειας προς τους Παλαιστίνιους αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας στη Γάζα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Σε πολύ λίγο η δεύτερη αποστολή της βοήθειας θα φτάσει στη Γάζα», είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος, μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των ηρώων του αγώνα της ΕΟΚΑ.

  • Ετοιμότητα Κύπρου για αποστολή ιατρικού προσωπικού στη Γάζα, λέει ο Υπουργος Υγείας
  • Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Πρόεδρος του ΕΚ για να ενημερωθεί για σχέδιο «Αμάλθεια»
  • Συνεχίζουν κανονικά την πορεία προς Γάζα τα 3 πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια (pics)

«Ετοιμαζόμαστε για την τρίτη αποστολή και είμαστεσε επαφή με την αμερικανικήΚυβέρνηση», είπε, για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τον λιμένα, «κάτι που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Λάρνακα προς τη Γάζα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Τα τρία πλοία, Open Arms, Jennifer και Ledra Dynamics, καθώς και η φορτηγίδα ARΙS βρίσκονται στα ανοιχτά της Γάζας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com, με το Jennifer και το Ledra Dynamics να είναι σταματημένα πιο έξω, ενώ το Open Arms να βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία αναχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου από το λιμάνι της Λάρνακας, με στόχο να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βόρεια Γάζα. Τα πλοία μεταφέρουν 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, βοηθητικό εξοπλισμό, δηλαδή ένα γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για εκφόρτωση της βοήθειας, ενώ η αποστολή είναι εξοπλισμένη και με πλήρωμα για τον χειρισμό του γερανού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More