Thursday, October 3, 2024
Home » Πληροφορίες «Φ»: Δεν προκύπτει ομοφοβία για το επίμαχο βίντεο σε σχολείο

Πληροφορίες «Φ»: Δεν προκύπτει ομοφοβία για το επίμαχο βίντεο σε σχολείο

0 comments

Πληροφορίες «Φ»: Δεν προκύπτει ομοφοβία για το επίμαχο βίντεο σε σχολείο

Δεν έχει κοπάσει ο σάλος από το βίντεο μητροπολίτη, το οποίο προβλήθηκε σε μαθητές της Γ’ τάξης σε Λύκειο της Λευκωσίας.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», εκ πρώτης όψεως από την εν εξελίξει έρευνα του Υπουργείου Παιδείας, φαίνεται ότι δεν προκύπτει ομοφοβικό περιστατικό και ρητορική μίσους, ενώ εξετάζεται το πλαίσιο κάτω από το οποίο προβλήθηκε το υλικό. Το θέμα θα συζητήσει, σήμερα, η τακτική συνέλευση της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ συνεχίζει να απασχολεί και την κοινωνία. Πάντως,σιγή ιχθύος τηρεί τουπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν τοποθετήθηκε επισήμως, ούτε γνωστοποίησε μέχρι στιγμής τα μέχρι τώρα ευρήματά του για το περιστατικό.

Σε προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος. Να τους μεταφέρουν, δηλαδή, «ότι κάποιες απόψεις που, κατά την άποψη του οποιουδήποτε- ακόμη και βουλευτή- δεν πρέπει να ακούγονται. Υπάρχει η ελευθερία του λόγου και η διακίνηση των ιδεών δεν μπορούν να περιοριστούν σε μια δημοκρατική χώρα».

Σχετικά με την προβολή του επίμαχου υλικού κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σχολίασε: «Αν είναι δυνατόν εν έτει 2024 να κατηγορείται εκπαιδευτικός ότι χρησιμοποίησε το διαδίκτυο ή ένα βίντεο για να προκαλέσει συζήτηση. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν την κριτική σκέψη».

Ανέφερε, δε, ότι με βάση το Σύνταγμα η Παιδεία είναι χριστιανική και ελληνική. «Απαξιώνουμε ιεράρχες να μιλούν για την αγάπη;» διερωτήθηκε. Προέτρεψε, δε, κάποιους να κρατούν τις απόψεις τους για τον εαυτό τους.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι διαφωνούν με τη στοχοποίηση επιλογών της προσωπικής ζωής του οποιουδήποτε. Σχολίασε, παράλληλα, τη στάση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μετά από τόσα 24ώρα δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεολόγων, Χριστάκης Ευσταθίου, μιλώντας στον «Φ», σχολίασε ότι περίσσευε όλος αυτός ο σάλος και ότι μπορούσε να διερευνηθεί το θέμα με διακριτικότητα. Είπε, ακόμη, ότι δεν πρόκειται για ομοφοβικό περιστατικό ή για ρητορική μίσους: «Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού το υλικό που θα επιστρατεύσει για μια αναβαθμισμένη διδασκαλία». «Η χρήση του επιπρόσθετου υλικού», είπε, «αποσκοπεί στο να δώσει ερεθίσματα για να διεξαχθεί γόνιμη συζήτηση και να εκφράσουν τις απόψεις τους οι μαθητές».

Επιπλέον, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου σημείωσε ότι το θέμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν το εν λόγω σώμα της Εκκλησίας της Κύπρου: «Όλοι έχουν δικαίωμα να μιλούν, πόσο μάλλον ένας έγκριτος επίσκοπος του οποίου οι γνώσεις και τα πτυχία είναι τέτοια όπου κάνεις δεν μπορεί να αντιμετρηθεί, και σε αυτό το επίπεδο, μαζί του».

«Όλοι έχουν λόγο», πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Δεν μπορεί να έχει ένας επίσκοπος, ο οποίος δεν επιβάλει τη γνώμη του αλλά μιλάει στο ποίμνιο;».

«Αυτοί που αντιδρούν να μας πουν αν θέλουν να φιμώσουν τη φωνή της Εκκλησίας», είπε.

Σχετικά με την προβολή της επίμαχης ομιλίας σε αίθουσες διδασκαλίας, απάντησε ότι τέτοια θέματα υπάρχουν στην ύλη της Γ’ τάξης Λυκείου και ότι πολλές φορές το μάθημα γίνεται διαθεματικά: «Αν έχουν όλοι λόγο μέσα στο σχολείο, βάσει και της ύλης, δεν μπορεί να έχει και το μάθημα το θρησκευτικών; Να μας το πει το κράτος ευθαρσώς: Ότι δεν μας εμπνέουν τα θρησκευτικά».

«Βέβαια», συνέχισε, «δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε από την Υπουργό».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise