Sunday, September 8, 2024
Home » Παγκύπριες Εξετάσεις: Πονοκέφαλος με τα Μαθηματικά – Γιατί αντιδρούν οργανωμένοι γονείς και μαθητές

Παγκύπριες Εξετάσεις: Πονοκέφαλος με τα Μαθηματικά – Γιατί αντιδρούν οργανωμένοι γονείς και μαθητές

0 comments

Παγκύπριες Εξετάσεις: Πονοκέφαλος με τα Μαθηματικά – Γιατί αντιδρούν οργανωμένοι γονείς και μαθητές

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε υποψήφιους των Παγκύπριων Εξετάσεων και των γονέων τους σχετικά με το εξεταστικό δοκίμιο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης στο οποίο παρακάθισαν σήμερα. Μάθημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς σε αυτό παρακάθονται 3.019 υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, οι άμεσα επηρεαζόμενοι εντόπισαν αστοχίες στο γραπτό, με το υπουργείο Παιδείας όπως πληροφορούμαστε να έχει γνώση για την κατάσταση αυτή.

Όπως αναφέρθηκε στο philenews, το γραπτό ήταν μεγάλο σε όγκο, περιείχε δυσνόητες ασκήσεις, είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας ενώ παράλληλα, διερευνάται και το ενδεχόμενο να υπήρξαν σημεία που ήταν εκτός ύλης.

Σε δηλώσεις του στο philenews, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από γονείς τόσο η Συνομοσπονδία, όσο και τοΥπουργείο είναι πολλά. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, υπήρξε επικοινωνία και με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα για το δοκίμιο.

«Μιλήσαμε με 12 μαθηματικούς που διδάσκουν σε παιδιά Γ’ Λυκείου. Άλλοι με πιο ήπιο τρόπο κι άλλοι με πιο έντονο, κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι το γραπτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Οι απόψεις μας συμπίπτουν οπότε προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε ο επικεφαλής των οργανωμένων γονέων.

Αυτό που αναμένει τώρα ο κ. Κωνσταντίνου από το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε, είναι πρώτον, να δοθούν οδηγίες για πιο ελαστική διόρθωση του δοκιμίου και δεύτερον, όταν βγουν τα αποτελέσματα και διαπιστωθεί η εικόνα του προβλήματος, να ενεργοποιηθεί η πρόνοια της νομοθεσίας για αναγωγή των βαθμών των υποψηφίων.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More