Home » Πάνω από 1100 μετανάστες δια θαλάσσης σε δύο μήνες

Πάνω από 1100 μετανάστες δια θαλάσσης σε δύο μήνες

0 comment

Πάνω από 1100 μετανάστες δια θαλάσσης σε δύο μήνες

Οι αφίξεις Σύρων μεταναστών διά θαλάσσης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των Αρχών ασφαλείας σε σχέση με τομεταναστευτικό, αφού υπάρχουν φόβοι για ακόμη μεγαλύτερες ροές. Οι αριθμοί των αφίξεων το πρώτο δίμηνο του 2024 είναι ενδεικτικοί των ιδιαιτέρως ανησυχητικών διαστάσεων που προσλαμβάνει το φαινόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο «Φ» από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έφτασαν στη χώρα μας 1.713 μετανάστες, εκ των οποίων οι 1.134 διά θαλάσσης και οι υπόλοιποι μέσω της πράσινης γραμμής. Αντιστρόφως ανάλογο είναι το σκηνικό πέρσι, αφού τους ίδιους μήνες αφίχθηκαν 1.640 μετανάστες, οι 1.598 από την πράσινη γραμμή και μόλις 42 διά θαλάσσης.

Το γεγονός πως μπήκαμε στην άνοιξη και θ’ ανοίξει ο καιρός αυξάνει τους φόβους για μαζικές αφίξεις σκαφών, μέσω του Κάβο Γκρέκο και γι’ αυτό έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό διακινητών μεταναστών, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και οι ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

«Μας ανησυχεί αυτό το θέμα και γι’ αυτό το θέτουμε επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία σημείωσε πως πρόκειται για Σύρους υπηκόους που φτάνουν είτε από τις ακτές της Συρίας, είτε από αυτές του Λιβάνου. Επανέλαβε πως αυτό που ζητά η Κύπρος είναι να ληφθεί υπόψη η αξιολόγηση που έγινε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου, που δείχνει ως ασφαλείς κάποιες περιοχές της Συρίας.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise