Home » Πάνε σε απεργία οι ωρομίσθιοι των κρατικών νοσοκομείων – Αποφασίζουν για το είδος των μέτρων ΣΕΚ και ΠΕΟ

Πάνε σε απεργία οι ωρομίσθιοι των κρατικών νοσοκομείων – Αποφασίζουν για το είδος των μέτρων ΣΕΚ και ΠΕΟ

0 comment

Πάνε σε απεργία οι ωρομίσθιοι των κρατικών νοσοκομείων – Αποφασίζουν για το είδος των μέτρων ΣΕΚ και ΠΕΟ

Μια εβδομάδα μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ προχωρούν στην υλοποίηση των προειδοποιήσεων τους και την Παρασκευή αποφασίζουν, όχι το κατά πόσον θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά το ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις αυτές και πότε θα πραγματοποιηθούν.

Όπως ανέφερε στο Philenews ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Τάσος Κακουλλής, «στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ο Οργανισμός, ενώ υπάρχει υποστελέχωση και μόνιμες ανάγκες, αντί να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καλύπτει τα κενά με πρόσληψη εποχικών εργαζομένων ή/και αγορά υπηρεσιών».

Στην περίπτωση των εποχικών υπαλλήλων, εξήγησε, «το πρόβλημα, για εμάς ως συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι πολύ σοβαρό. Από τη μια, οι ανάγκες δεν καλύπτονται μόνιμα, ως μόνιμες που είναι, και από την άλλη αυτοί οι άνθρωποι που προσλαμβάνονται με το συγκεκριμένο καθεστώς με την πάροδο του χρόνου αποδεσμεύονται και το χειρότερο, πρέπει να αρχίσουν από την αρχή τις προσπάθειες τους για εξεύρεση εργασίας μέσω του Γραφείου Εργασίας με αποτέλεσμα στην ουσία να μένουν ξεκρέμαστοι».

Ο ΟΚΥπΥ, συνέχισε ο κ. Κακουλλής, «έχει προχωρήσει σε επεκτάσεις νοσοκομείων, κάτι που έχει δημιουργήσει μόνιμες ανάγκες και σε ωρομίσθιο προσωπικό. Το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορεί να τις καλύψει, όπως είναι φυσικό διότι μιλάμε για επεκτάσεις, άρα και οι ανάγκες αυξάνονται».

Τα νοσοκομεία, «είναι ήδη υποστελεχωμένα και έχουμε ανθρώπους που εργάζονται το 8ώρο τους και σε αυτό προσθέτουν και 6 ώρες υπερωρίες και την επόμενη ημέρα, πριν προλάβουν να πάνε σπίτι τους δηλαδή, υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην εργασία τους και η υποστελέχωση παρατηρείται σχεδόν παντού: Στην καθαριότητα, σε βοηθούς θαλάμου, στα μαγειρεία, στην αποστείρωση κλπ».

Την Τρίτη, υπενθύμισε, «το προσωπικό του Μακάρειου νοσοκομείου προχώρησε σε αυθόρμητη στάση εργασίας και επέστρεψαν στις εργασίες τους μετά την παρέμβαση των συντεχνιών».

«Εμείς δεν ζητάμε ούτε χρήματα, ούτε μισθολογική αναβάθμιση. Εμείς ζητάμε σωστή στελέχωση και κάλυψη των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν, με μόνιμους υπαλλήλους. Είχαμε προειδοποιήσει και στην Βουλή με λήψη μέτρων. Την Παρασκευή τα συμβούλια μας, και των δύο συντεχνιών, θα συνέλθουν προκειμένου να αποφασίσουν το είδος των μέτρων που θα ληφθούν. Τα μέτρα θα είναι κλιμακωτά και κυλιόμενα διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών».

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More