Home » Ο χαράκτης Χαμπής κλείνει το μουσείο! Ακούει κανείς σ’ αυτό το κράτος;

Ο χαράκτης Χαμπής κλείνει το μουσείο! Ακούει κανείς σ’ αυτό το κράτος;

0 comment

 

 

Ανακοίνωσε το κλείσιμο του μουσείου χαρακτικής ο κ. Χαμπής Τσαγγάρης, καθώς για ακόμα μια φόρα φαίνεται να βρίσκει εμπόδια σε αιτήματα που έχουν να κάνουν με θέματα συντήρησης του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στο οποίο στεγάζεται και για τα οποία δεν βρίσκει καμία βοήθεια από τους αρμόδιους.

Το μουσείο στεγάζεται στο χωριό Πλατανίσκια της Επαρχίας Λεμεσού, σε ένα πλακόστρωτο δρόμο και αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό, ο οποίος απειλείται για ακόμα μια φορά από τον πόλεμο που δέχεται, αυτή την φορά από τον Φορέα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Λεμεσού.

Διερωτόμαστε πραγματικά αν αξίζει τον κόπο να χαθεί μια σχολή με παράδοση, και με ανυπολόγιστη αφιλοκερδή προσφορά για αυτό τον λόγο. Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν, τόσα χρόνια, ο κ. Χαμπής να δίνει αγώνα για την επιβίωση του μουσείου αλλά το ανάλγητο αυτό κράτος να κωφεύει.

Ο Χαμπής ο χαράκτης, όπως τον ξέρουμε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πολιτιστική ανάδειξη του νησιού, μέσω της χαρακτικής. Θεωρούμε προκλητική την απαξίωση που δέχεται και την άρνηση να απαντηθούν οι επιστολές του.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον κ. Χαμπή, και απαιτεί την άμεση εμπλοκή όλων των αρμοδίων για παροχή βοήθειας προς συντήρηση του μουσείου.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise