Thursday, August 1, 2024
Home » Ο Πούτιν ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας (video)

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας (video)

0 comment

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκινά επίσημα ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μιανέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ορκίζομαι (…) να σέβομαι και να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη, να σέβομαι και να προστατεύω το Σύνταγμα, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Δείτε την ορκωμοσία του Πούτιν:

Η ορκωμοσία μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα μεγάλα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια. Νωρίτερα, μια πολυτελής αυτοκινητοπομπή οδήγησε τον Ρώσο πρόεδρο στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου της Μόσχας.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ξένοι διπλωμάτες στη Μόσχα, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρέσβης Πιερ Λεβί, ο οποίος αναμένεται να παραστεί.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, έχουν δηλώσει ότι δεν θα στείλουν αντιπροσώπους.

Η τελετή πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή για τις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας, δεδομένου ότι χθες ανακοίνωσε πυρηνικά γυμνάσια και απείλησε να πλήξει βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως απάντηση για τα σχόλια δυτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων του Εμανουέλ Μακρόν και του Ντέιβιντ Κάμερον.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More