Wednesday, July 31, 2024
Home » Ο κύβος ερρίφθη για την οδό Ανεξαρτησίας – Μονοδρόμηση με πιλοτική φορά κατεύθυνσης ανά εξάμηνο

Ο κύβος ερρίφθη για την οδό Ανεξαρτησίας – Μονοδρόμηση με πιλοτική φορά κατεύθυνσης ανά εξάμηνο

0 comment

Ο κύβος ερρίφθη για την οδό Ανεξαρτησίας – Μονοδρόμηση με πιλοτική φορά κατεύθυνσης ανά εξάμηνο

Άναψε το πράσινο φως για μονοδρόμηση της Οδού Ανεξαρτησίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού με σημερινή ομόφωνη απόφασή του. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα αφού πρώτα σχεδιαστεί εκ νέου για μονοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου.

Σε σημερινή συνεδρίασή του Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισε ομόφωνα την μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας και την έναρξη των κατασκευαστικών έργων που θα έχουν διάρκεια 12 μέχρι 18 μήνες. Ο σχεδιασμός του δρόμου θα αφορά τις κατασκευές μεγάλων πεζοδρομίων, δενδροφυτεύσεις και άλλα συναφή ούτως ώστε ο δρόμος να μετατραπεί σε μορφή μονόδρομου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα και ακολούθως για ένα εξάμηνο θα δοκιμαστεί πιλοτικά η λύση που προτείνουν οι καταστηματάρχες του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, τα οχήματα να εισέρχονται μαζί με μικρά λεωφορεία από την είσοδο πεντάδρομου και θα κατευθύνονται προς το παραλιακό μέτωπο. Το άλλο μισό εξάμηνο θα δοκιμαστεί η μονοδρόμηση με αντίστροφη κατεύθυνση, από νότια προς βόρεια, μέχρι και τη λήψη τελικής απόφασης.

Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, πλην του δημοτικού συμβούλου, Κρίστη Δημητρίου, είναι ότι σε κάποιο στάδιο και αφού εξασφαλιστούν και κατασκευαστούν όλες οι υποδομές, ο δρόμος θα μετατραπεί ολοκληρωτικά σε πεζόδρομο.

Σε τοποθέτησή του ενώπιον του Δ.Σ, ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι δεν επιθυμεί τη λύση του πεζόδρομου, επικαλούμενος το παράδειγμα της λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία όπου αυτή τη στιγμή όπως είπε, καταρρέει η εμπορικότητα, σαν χάρτινος πύργος.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More