Ο κρατικός προϋπολογισμός υπηρετεί τους λίγους, είπε η Μαρίνα Νικολάου
«Ο κόσμος των ορεινών περιοχών υποφέρει από τις πολιτικές εγκατάλειψης»
Ο πρώτος κρατικός προϋπολογισμός της Κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, έχει σαφή πολιτική πρόταση, μόνο που αυτή υπηρετεί τους λίγους και όχι τις ανάγκες των πολλών, των εργαζομένων, του λαού, είπε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου.
Advertisement
Σε ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, η κ. Νικολάου ανέφερε ότι«από την πολυδιαφημισμένη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, απουσιάζει η ενιαία στεγαστική αρχή, ο φορέας δηλαδή που θα αναλάβει την εκπόνησή της και θα διασφαλίσει την εφαρμογή της», προσθέτοντας ότι «ούτε αντιμετωπίζεται η ουσία του προβλήματος που είναι η απουσία φορέα χρηματοδότησης για απόκτηση στέγης από τα μικρομεσαία νοικοκυριά».
Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο κόσμος των ορεινών περιοχών υποφέρει από τις πολιτικές εγκατάλειψης τόσο της προηγούμενης όσο και αυτής της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστική, είπε, είναι η τεράστια καθυστέρηση στη συνέχιση του οδικού έργου του δρόμου Λεμεσού-Σαιττά, που στερεί την ευκαιρία σε νέους να μείνουν στα χωριά και την ίδια ώρα να αναζωογονηθεί η ύπαιθρός μας.
«Οι μισθοί πείνας, σε συνάρτηση με την εκτόξευση των τιμών στα ύψη, έχουν εντείνει το πρόβλημα. Ειδικά στη πόλη μου τη Λεμεσό. Σημειώνουμε την παρατήρηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που εντοπίζει ως κύριο λόγο για τη στεγαστική κρίση το πλιάτσικο που έγινε με τα χρυσά διαβατήρια και δεν χρειάζεται να μιλήσω για τους πρωταγωνιστές του», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στην ανάπτυξη του Ακάμα είπε ότι «όταν αποκαλύφθηκαν οι παρανομίες που έγιναν κατά την εκτέλεση οδικών έργων στο Εθνικό Δασικό Πάρκο, η Κυβέρνηση φρόντισε να μας φλομώσει με πρωτοσέλιδα και τίτλους ότι παρενέβη ο ίδιος ο Πρόεδρος για να σταματήσουν οι εργασίες. Λίγες μέρες μετά, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο εργολάβος δήλωσε στεγνά ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά».
Σε σχέση με τη δημόσια υγεία, η κ. Νικολάου ανέφερε ότι το ΓεΣΥ αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα και ελλείψεις και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπισή τους.