Monday, September 9, 2024
Home » Ο Κολομβιανός στρατός σκότωσε 15 μέλη του Μετώπου Κάρλος Πατίνιο

Ο Κολομβιανός στρατός σκότωσε 15 μέλη του Μετώπου Κάρλος Πατίνιο

0 comments

Ο Κολομβιανός στρατός σκότωσε 15 μέλη του Μετώπου Κάρλος Πατίνιο

Ο κολομβιανός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη πως δυνάμεις του σκότωσαν δεκαπέντε μέλη φράξιας διαφωνούντων των πρώην FARC που αποκλείστηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που παραμένει σε εξέλιξη.

Στρατιωτικοί «εξουδετέρωσαν 15 μέλη» του Μετώπου Κάρλος Πατίνιο στον δήμο Αρχέλια (νοτιοδυτικά), διευκρίνισαν οι ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωση που διένειμαν σε ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ / Έσπασε τη σιωπή της η μητέρα δύο Μοναχών…

Το OMEGA αποκαλύπτει την πρόταση Γκουτέρες – Ο στόχος της…

Σχόλιο Σωτήρη Παρούτη για κόντρα Νομικής – Ελεγκτικής Υπηρεσίας: Οι…

Κατά την ίδια πηγή, «φαίνεται πως άλλα 12 μέλη της προαναφερθείσας δομής τραυματίστηκαν» και η επιχείρηση συνεχίζεται.

Τη 16η Απριλίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η κυριότερη παράταξη διαφωνούντων των πρώην FARC, το Κεντρικό Γενικό Επιτελείο (EMC), διασπάστηκε σε δυο φράξιες και ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται πλέον με μόνο μία από αυτές.

Κατ’ αυτήν, το Μέτωπο Κάρλος Πατίνιο τελεί υπό τη διοίκηση του «Ιβάν Μορντίσκο», εμπειροπόλεμου αντάρτη των πρώην Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το EMC άρχισαν τον Οκτώβριο του 2023. Ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, που εξελέγη το 2022 κι είναι ο πρώτος αρχηγός του κράτους της Κολομβίας που ανήκει στην αριστερά, εφαρμόζει φιλόδοξη πολιτική με σκοπό την επίτευξη «απόλυτης ειρήνης», τον τερματισμό του ατελείωτου εμφυλίου που σπαράσσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής για πάνω από μισό αιώνα.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More