Tuesday, October 22, 2024
Home » Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν μεταβαίνει στην Ρωσία για τη σύνοδο του BRICS

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν μεταβαίνει στην Ρωσία για τη σύνοδο του BRICS

0 comments

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν μεταβαίνει στην Ρωσία για τη σύνοδο του BRICS – Ενημέρωσε το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν για την απόφαση του

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε τη Δευτέρα ότι δεν θα μεταβεί στην πόλη Καζάν της Ρωσίας για να συμμετάσχει στηΣύνοδο των χωρών του σχήματοςBRICS.

Advertisement

Ο Βούτσιτς δήλωσε, σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση – RTS, ότι ενημέρωσε το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν για την απόφαση του να μην μεταβεί στο Καζάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη Κυριακή.

  • Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου των BRICS

Ο Πρόεδρος της Σερβίας δικαιολογώντας την απόφασή του επικαλέστηκε σημαντικές συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ αυτών θα είναι και η συνάντηση που θα έχει το βράδυ της Τετάρτης (23/10) με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Πολωνίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ. Όπως εξήγησε ο Βούτσιτς οι δύο Πρωθυπουργοί θα επισκεφτούν μαζί το Βελιγράδι ως απεσταλμένοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ο Μητσοτάκης, ο Τουσκ και ο Φρίντριχ Μερτς των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών είναι τρεις από τους σημαντικότερους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτοί έρχονται για να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας γιατί κάποιοι στην Ευρώπη – αν και αναγνωρίζουν ότι κάναμε πρόοδο, έχουμε οικονομική ανάπτυξη και δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις – δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Βούτσιτς, αμφιβάλουν για τις προθέσεις μας. Για αυτό στέλνουν τους δύο ηγέτες να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να διαπιστώσουν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Βούτσιτς για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» ανέφερε στην συνέντευξη του στην RTS ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More