Friday, September 20, 2024
Home » Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου, το επόμενο μεγάλο έργο στην πόλη

Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου, το επόμενο μεγάλο έργο στην πόλη

0 comments

Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου, το επόμενο μεγάλο έργο στην πόλη

Η σύμβαση για την ανέγερση τωνφοιτητικών εστιών του Δήμου Πάφου, που θα εξυπηρετούν τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που λειτουργεί από φέτος στην πόλη, αλλά και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μπαίνει πλέον σε στάδιο εντατικής υλοποίησης. Η δημοτική αρχή εργάζεται πλέον με φουλ ρυθμούς, δεδομένου ότι η ανέγερση των φοιτητικών εστιών θεωρείται το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης ως ακαδημαϊκός πυλώνας.

Το έργο όπως είναι γνωστό ανεγείρεται σε γη πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που αγόρασε ο Δήμος έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, απέναντι από το κτήριο του ΤΕΠΑΚ. Σε αυτήν θα ανεγερθούν 203 δωμάτια, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι πρασίνου, γηπέδου τένις και μπάσκετ, καθώς και χώροι στάθμευσης. Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 11 μήνες.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ευχαρίστησε την εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Παντάνασσας που δέχτηκε να ενοποιηθούν το τεμάχιο που στεγάζεται το ΤΕΠΑΚ Πάφου, το οικόπεδο που φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας και ο χώρος όπου θα ανεγερθούν οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου. Επεσήμανε επίσης ότι η ίδρυση του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο σημαίνει αύξηση της κρίσιμης μάζας της πόλης, βήμα για τη δημιουργία νέου πυλώνα στην οικονομία της πόλης και επαρχίας, συμβολή στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης και του τουριστικού προϊόντος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και πολλά άλλα.

Η ανέγερση των φοιτητικών εστιών του Δήμου Πάφου έχει αναληφθεί από τον σχεδιασμό, μέχρι την εκτέλεση και διαχείριση, από τις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More