Home » Οι μάχες σταμάτησαν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, λένε οι Ταλιμπάν

Οι μάχες σταμάτησαν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, λένε οι Ταλιμπάν

0 comment

Οι μάχες σταμάτησαν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, λένε οι Ταλιμπάν

Οι μάχες σταμάτησαν στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν μετά από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν που προκάλεσαν αψιμαχίες, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν την Τρίτη.

«Η κατάσταση είναι ήρεμη, οι μάχες έχουν σταματήσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ ψηλά η Κύπρος στη λίστα με τα ποσοστά χρηστών…

Χιλιάδες λίτρα καυσίμων έφερε από τα κατεχόμενα 39χρονος – Διαμόρφωσε…

Ερτουγρούλογλου και Αρικλί επικρίνουν την Ολγκίν επειδή δεν τους συνάντησε

Το Πακιστάν πραγματοποίησε επιδρομές στις συνοριακές περιοχές στις επαρχίες Χοστ και Πάκτικα στο Αφγανιστάν νωρίς τη Δευτέρα.

Το Ισλαμαμπάντ είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο μαχητές που είπε ότι ήταν υπεύθυνοι για μια πρόσφατη επίθεση στο έδαφός του, αλλά οι αρχές των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι οκτώ άμαχοι, όλοι γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είπε ότι οι συνοριακές δυνάμεις του αντέδρασαν στοχοποιώντας πακιστανικές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων με «βαριά όπλα», με διασυνοριακές αψιμαχίες που αναφέρθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην συνοριακή περιοχή Κουράμ του Πακιστάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν την περιοχή με όλμους.

«Ως αποτέλεσμα, τρεις θέσεις ασφαλείας και πέντε σπίτια αμάχων υπέστησαν μερικές ζημιές, με εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη του προσωπικού ασφαλείας να τραυματιστούν», είπε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Σιωπή επικρατεί στα σύνορα σήμερα και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους», πρόσθεσε.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνονται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανέλαβε την εξουσία το 2021.

Το Ισλαμαμπάντ κατηγόρησε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν της Καμπούλ ότι φιλοξενεί μαχητές, επιτρέποντάς τους να χτυπήσουν στο πακιστανικό έδαφος ατιμώρητα. Η Καμπούλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Οι ανταλλαγές πυρών ξεσπούν επίσης τακτικά για την κατασκευή σημείων ελέγχου κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων και τα εμπορικά περάσματα κλείνουν λόγω διαφωνιών για τη μετανάστευση.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More