Thursday, August 1, 2024
Home » Οικολόγοι: Άμεσος τερματισμός έργων στο Παττίχειο πάρκο πάρα την αλυκή Λάρνακας

Οικολόγοι: Άμεσος τερματισμός έργων στο Παττίχειο πάρκο πάρα την αλυκή Λάρνακας

0 comment

Οικολόγοι: Άμεσος τερματισμός έργων στο Παττίχειο πάρκο πάρα την αλυκή Λάρνακας

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 09:30 το πρωί στο Δημαρχείο Λάρνακας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα «θυμίζουμε ότι είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας, τον Μάιο του 2023 και είχαμε πληροφορηθεί ότι τα σχέδια προνοούσαν την επέκταση του χώρου στάθμευσης, την κατασκευή πίστας για ποδηλάτες και τροχοσανίδες, την ανέγερση αναψυκτήριων κλπ».

«Ξεκαθαρίσαμε ότι ως Οικολόγοι τασσόμαστε υπέρ της αναβάθμισης του πάρκου και του εμπλουτισμού των δραστηριοτήτων στην περιοχή, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει εκκοπή δέντρων και κατασκευές από μπετόν στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Λάρνακας που συνορεύει με την Αλυκή, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της χωράς μας» σημειώνει.

Παράλληλα σημειώνει πως «είχαμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένα τις ανησυχίες μας, οι οποίες αναμέναμε ότι θα γίνουν σεβαστές. Ωστόσο φαίνεται ότι έργα ξεκίνησαν, οδεύουν προς την λάθος κατεύθυνση και το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να αντιδρούν».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμερίζεται πλήρως τις αντιδράσεις των κατοίκων, στηρίζει τη διαφωνία τους και θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ανατραπεί η καταστροφή του πάρκου. Ήδη συμμετείχαμε στην πρώτη συνάντηση πολιτών που έγινε για το θέμα αυτό και αύριο θα συζητήσουμε για το Παττίχειο πάρκο με τον Δήμαρχο.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More