Thursday, July 11, 2024
Home » Να αποφευχθεί κατάρρευση ειρηνευτικής διαδικασίας, ζητά το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος

Να αποφευχθεί κατάρρευση ειρηνευτικής διαδικασίας, ζητά το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος

0 comment

Να αποφευχθεί κατάρρευση ειρηνευτικής διαδικασίας, ζητά το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος – Τι ανέφερε ο Ιζζέτ Ιζτζάν

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένης Κύπρος (ΚΕΚ), Ιζζέτ Ιζτζάν, τόνισε τη σημασία της επίσκεψης της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και κάλεσε σε αποφυγή κατάρρευσης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωση του σχετικά με την επίσκεψη της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο κ. Ιζτζάν ανέφερε ότι κ. Ολγκίν πλησιάζει στο τέλος της εξάμηνης θητείας της και βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο λήψης αποφάσεων. Είπε, επίσης, ότι οι ηγέτες «δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα με τις διχοτομικές πολιτικές τους».

Ο κ. Ιζτζάν δήλωσε ότι το τ/κ Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χρησιμοποιούν το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου ως οδηγό και προειδοποίησε ότι η επιμονή στην πολιτική των δύο κρατών θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και θα βλάψει τα ζωτικά συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εξαφάνισης.

«Η λύση στην Κύπρο πρέπει να βασίζεται σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Ιζτζάν προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά το 2017».

Ο Τ/κ πολιτικός κάλεσε την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να λάβει υπόψη τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του κυπριακού λαού που επιθυμεί λύση, και όχι εκείνες των προνομιούχων που υποστηρίζουν το status quo. Επίσης, ζήτησε την ανακοίνωση ενός χρονοδιαγράμματος διαπραγματεύσεων βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την έναρξη της διαδικασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More