Home » Ναό στη Λεμεσό αποκτά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ναό στη Λεμεσό αποκτά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

0 comment

Ναό στη Λεμεσό αποκτά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Εξαρχία Πανάγιου Τάφου, έλαβε περιβαλλοντική έγκριση για την ανέγερση και λειτουργία ιερού ναού στην περιοχή Άγιος Συλά του Δήμου Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού.

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση για την ανέγερση του ιερού ναού Αγίου Συλά με κτίριο για αρχονταρίκι, δύο διαμερισμάτων, βοηθητικών χώρων και υπαίθριων χώρων στάθμευσης στον Ύψωνα. Οι εργασίες ανέγερσης εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν το μέγιστο δύο έτη και κοστολογούνται στα €2 εκατ.

Το έργο προτείνεται να χωροθετηθεί σε δύο τεμάχια τα οποία εντάσσονται σε οικιστική πολεοδομική ζώνη Κα7. Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Αρχή οι επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου είναι διαχειρίσιμες και μπορούν να τύχουν ικανοποιητικής διαχείρισης εφόσον εφαρμοστούν συγκεκριμένοι όροι. Ο ναός θα έχει χωρητικότητα περίπου 150 ατόμων. Στο χώρο της προτεινόμενη ανάπτυξης θα διαμορφωθούν 15 ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης (2 για ΑΜΕΑ).

Η περιβαλλοντική έγκριση λήφθηκε με αιτιολογημένη γνώμη και υποβλήθηκε στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας και Οικήσεως Λεμεσού. Κατά την εξέταση του έργου, η Περιβαλλοντική Αρχή έκρινε αναγκαία τη διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές, λόγω εξειδικευμένων γνώσεων τους για το συγκεκριμένο έργο ή τις δυνητικές του επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More