Sunday, September 22, 2024
Home » Ναυάγιο Bayesian: Απόρρητες πληροφορίες μπορεί να κρύβουν τα στεγανά χρηματοκιβώτια του σούπερ γιοτ

Ναυάγιο Bayesian: Απόρρητες πληροφορίες μπορεί να κρύβουν τα στεγανά χρηματοκιβώτια του σούπερ γιοτ

0 comments

Απόρρητες πληροφορίες μπορεί να κρύβουν τα στεγανά χρηματοκιβώτια του σούπερ γιοτ – Τι μεταδίδει το CNN

Οι Ιταλικές αρχές που ερευνούν το ναυάγιο του superyacht Bayesian, που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Παλέρμο τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα τον πνιγμό οκτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λίντς, ζήτησαν αυξημένη ασφάλεια για τη φύλαξη του σκάφους, λόγω ανησυχιών ότι ευαίσθητα δεδομένα που είναι κλειδωμένα στα χρηματοκιβώτιά του «μπορεί να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις».

Advertisement

Σύμφωνα με πηγές του CNNi, oι Ιταλοί εισαγγελείς που άνοιξαν ποινική έρευνα για πολλαπλή ανθρωποκτονία και ναυάγιο από αμέλεια πιστεύουν ότι στο κουφάρι του 56 μέτρων γιοτ, μπορεί να βρίσκονται εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα που συνδέονται με ορισμένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Μάικ Λίντς είχε σχέσεις με βρετανικές, αμερικανικές και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών μέσω των διαφόρων εταιρειών του, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Darktrace.

Ο Λιντς, ήταν επίσης σύμβουλος των Βρετανών πρωθυπουργών Ντέιβιντ Κάμερον και Τερέζα Μέι για την επιστήμη, την τεχνολογία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της θητείας τους, σύμφωνα με τα αρχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Bayesian, που άνηκε στην εταιρεία της συζύγου του Λιντς, βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος περίπου 50 μέτρων και πιστεύεται ότι έχει στεγανά χρηματοκιβώτια που περιέχουν δύο κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους που περιέχουν εξαιρετικά απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης και άλλων ευαίσθητων δεδομένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το CNNi, ειδικοί δύτες με απομακρυσμένες κάμερες έψαξαν το σκάφος εκτενώς.

Αρχικά, οι τοπικές Αρχές, φοβήθηκαν ότι επίδοξοι κλέφτες θα προσπαθούσαν να φτάσουν στα συντρίμμια για να βρουν ακριβά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο γιοτ. Τώρα ανησυχούν ότι τα τμήματα του σκάφους, που αναμένεται να ανελκυστούν τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την τραγωδία, θα ενδιαφέρουν επίσης ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας. Ζήτησαν να φυλάσσεται στενά το γιοτ, τόσο πάνω από το νερό όσο και με υποβρύχια επιτήρηση.

«Έχει γίνει δεκτό ένα επίσημο αίτημα και εφαρμόστηκε για πρόσθετη ασφάλεια των συντριμμιών μέχρι να μπορέσει να ανυψωθεί», επιβεβαίωσε στο CNNi ο Francesco Venuto εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας.

Αφού οι δύτες ολοκληρώσουν τις έρευνες του ναυαγίου αυτή την εβδομάδα, θα κάνουν προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο ανέλκυσης του σκάφους 473 τόνων, αφενός χωρίς να σημειωθεί διαρροή των 18.000 λίτρων πετρελαίου και καυσίμου που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο, αφετέρου να διασφαλιστεί ότι τυχόν ευαίσθητα δεδομένα δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Τα έξοδα για την ανέλκυση του πλοίου θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του σκάφους, τη χήρα του Λιντς, όπως ορίζει η ιταλική ναυτική νομοθεσία.

Πηγή: cnn.gr / CNN

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More