Thursday, July 11, 2024
Home » Νέα αντεπίθεση σχεδιάζει ο Ζελένσκι, ζητά όπλα από τη Δύση

Νέα αντεπίθεση σχεδιάζει ο Ζελένσκι, ζητά όπλα από τη Δύση

0 comment

Νέα αντεπίθεση σχεδιάζει ο Ζελένσκι, ζητά όπλα από τη Δύση

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητά όπλα από τη Δύση, δίνοντας βαρύτητα αυτή τη φορά όχι στα τεθωρακισμένα ή τους πυραύλους, αλλά στην αεράμυνα, καθώς τα διαθέσιμα δεν επαρκούν και αυτό εντείνει την επιθυμία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να προξενήσει περαιτέρω καταστροφή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ του ομίλου Axel Springer, ο κ. Ζελένσκι ανέφερε πως έχει σχέδιο για νέα αντεπίθεση, για την οποία όμως χρειάζεται συγκεκριμένα όπλα, μεταξύ άλλων και από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάου, λάου

Οι κρουσμένοι

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Στο επίκεντρο της Κυβέρνησης τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής

«Έχουμε καλή παραγωγή drones, αλλά τα drones δεν αντικαθιστούν την αεράμυνα, τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και το πυροβολικό», είπε. «Οι εταίροι μας έχουν συγκεκριμένα όπλα, τα οποία χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Η Ουκρανία τα χρειάζεται για να επιβιώσει και απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λαμβάνουμε αυτά τα όπλα», σημείωσε, αναφερόμενος στους πυραύλους Taurus, αλλά και στους αμερικανικούς ATACMS και στα μαχητικά F16.

Ειδικότερα ως προς τους Taurus, ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, το οποίο δεν είναι τόσο απλό και σημείωσε: «Από ότι καταλαβαίνω, ο Καγκελάριος λέει ότι η Γερμανία δεν είναι πυρηνική δύναμη και οι Taurus είναι το ισχυρότερο οπλικό σύστημα που διαθέτει η Γερμανία», το οποίο ο Σολτς δεν μπορεί να στερήσει από τη χώρα.

Επεσήμανε ότι η άρνηση του Γερμανού Καγκελαρίου να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus σχετίζεται με τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν και ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι η άρνησή του θα προστατεύσει τον κόσμο από τον πυρηνικό κίνδυνο που συνιστά η Ρωσία».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος μίλησε θετικά για τη σχέση του με τον Γερμανό Καγκελάριο, ζήτησε, όμως, να μην εισακουστούν όσοι κάνουν λόγο για «πάγωμα» του πολέμου. «Ο Σολτς δεν θα είναι Καγκελάριος της ειρήνης αν επιθυμεί να παγώσει τον πόλεμο», σημείωσε ενώ προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα το εκμεταλλευόταν ο Πούτιν για να προετοιμαστεί για νέα επίθεση.

Υπογράμμισε δε ότι η μεγάλη ελπίδα των Ουκρανών είναι το πακέτο δισεκατομμυρίων από τις ΗΠΑ, η έγκριση του οποίου εδώ και μήνες δεν δίνεται από το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τράμπ, επεσήμανε ότι «έχουμε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην Ουκρανία, για να δει την κατάσταση με τα μάτια του και να βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα».

«Σε κάθε περίπτωση είμαι διατεθειμένος να τον συναντήσω», είπε, ενώ σχολίασε το σχέδιο του Tραμπ για ειρήνευση στην Ουκρανία -σύμφωνα με το οποίο η χώρα θα πρέπει να παραχωρήσει στη Ρωσία εδάφη στα ανατολικά- λέγοντας ότι «αν η συμφωνία συνίσταται στο να δώσουμε απλά εδάφη μας, τότε η ιδέα είναι πολύ πρωτόλεια. Αν ο Tραμπ πράγματι έχει μια δική του πρόταση για τον γρήγορο τερματισμό του πολέμου, θα χαιρόμουν πολύ να την ακούσω, αλλά χρειαζόμαστε ισχυρά επιχειρήματα, δεν χρειαζόμαστε μια φανταστική, αλλά μια ρεαλιστική ιδέα», είπε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, ούτε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More