Home » Νέα ήττα στη Βουλή των Λόρδων και καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για Ρουάντα

Νέα ήττα στη Βουλή των Λόρδων και καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για Ρουάντα

0 comment

Νέα ήττα στη Βουλή των Λόρδων και καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για Ρουάντα

Περαιτέρω καθυστέρηση θα υπάρξει στην εφαρμογή του νόμου που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση για αποστολή παράτυπων μεταναστών στη Ρουάντα, ώστε να υποβάλλουν εκεί αίτηση ασύλου.

Το σχετικό νομοσχέδιο, που ορίζει ως ασφαλή την αφρικανική χώρα δεσμεύοντας και τα βρετανικά δικαστήρια, συζητήθηκε για δεύτερη φορά το βράδυ της Τετάρτη στη Βουλή των Λόρδων, η οποία ενέκρινε επτά προτάσεις τροπολογιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν μέρει δεκτή από το Εφετείο έφεση τραυματία από την…

Προκαλεί ξανά ο Τατάρ: Η Κύπρος ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία…

Εδωσε 2000 ευρώ στους μοναχούς Αββακούμ γιατί ήταν άρρωστο το…

Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να εξεταστεί εκ νέου από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Οι Βρετανοί Βουλευτές είχαν ήδη υποχρεωθεί να εξετάσουν μία φορά τροπολογίες που είχαν υπερψηφίσει οι λόρδοι στην πρώτη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, σε μία νομοθετική διαδικασία κοινώς γνωστή ως «πινγκ-πονγκ».

Οι προτάσεις τροπολογιών υπαγορεύουν αυστηρότερα κριτήρια ώστε να κριθεί ασφαλής τρίτη χώρα η Ρουάντα. Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να απορρίψει εκ νέου τις τροπολογίες, με αποτέλεσμα η διαδικασία του πινγκ-πονγκ να επαναληφθεί.

Αυτό σημαίνει πως τίθεται εν αμφιβόλω ο στόχος της κυβέρνησης Σούνακ να αρχίσει «την άνοιξη» τις πτήσεις με παράτυπους μετανάστες προς το Κιγκάλι.

Η κυβέρνηση δέχεται πολλαπλή και σφοδρή κριτική για το σχέδιο νόμου, ενώ έχει ήδη καταβάλει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες στην κυβέρνηση του Κιγκάλι χωρίς ακόμα να έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία πτήση με μετανάστες, λόγω νομικών προσφυγών.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More