Home » Μονή Οσίου Αββακούμ – Περιμένουν κλήση από τους ανακριτές τα δυο στρατόπεδα

Μονή Οσίου Αββακούμ – Περιμένουν κλήση από τους ανακριτές τα δυο στρατόπεδα

0 comment

Μονή Οσίου Αββακούμ – Περιμένουν κλήση από τους ανακριτές τα δυο στρατόπεδα

Εν αναμονή των κλητεύσεων για κατάθεση ή ανάκριση από τους ανακριτές της Αστυνομίας και την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, βρίσκονται τα δύο στρατόπεδα που είναι εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο με τη Μονή Αββακούμ.

Ήδη ο μητροπολίτης Ησαΐας κλήθηκε στην επιτροπή της Ι. Συνόδου και έδωσε τα στοιχεία που κατέχει, ενώ εδώ και 10 ημέρες, έδωσε δυο καταθέσεις στην Αστυνομία όπου προέβη σε φοβερές καταγγελίες κατά των δύο Αρχιμανδριτών της Μονής, οι οποίοι βρίσκονται σε αργία με απόφαση της Συνόδου.

Από την πλευρά των Αρχιμανδριτών, αυτοί εκτός από τις γραπτές επιστολές που απέστειλαν στην Αστυνομία καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την έφοδο στη Μονή της 3ης Μαρτίου, ετοιμάζονται να προσέλθουν στο ΤΑΕ Αρχηγείου για πλήρη κατάθεση και να παραδώσουν ότι στοιχεία διαθέτουν.

Οι δύο ιερομόναχοι αναμένεται ότι σε κάποιο στάδιο θα κληθούν και από το κλιμάκιο του Γραφείου Οικονομικού Εγκλήματος για να δώσουν εξηγήσεις για τις 807.000 ευρώ που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο της Μονής, την προέλευσή τους, αν είχαν δηλωθεί κ.ά.

Την ίδια ώρα, τρίτο κλιμάκιο ανακριτών της Αστυνομίας διερευνά άλλες δυο σοβαρότατες καταγγελίες, με την μια ν’ αφορά την επίθεση που δέχεται γυναίκα από Αρχιμανδρίτη με ζώνη και η άλλη που αφορά σεξουαλικής φύσης αδίκημα σε βάρος πολίτη. Κι’ όλα αυτά υπό την εποπτεία δυο ποινικών ανακριτών που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των ερευνών και να διαφανεί κατά πόσον εμπλέκονται αστυνομικοί κατά την έφοδο στη Μονή από άτομα της μητρόπολης Ταμασού.

Σημαίνοντα ρόλο στις έρευνες έχουν πλέον το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο εντός και εκτός της Μονής Αββακούμ, καθώς και το χρηματοκιβώτιο της Μονής που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Το βίντεο, είχε εγκατασταθεί στη Μονή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εν γνώσει των μοναχών, ωστόσο είχε ληφθεί πρόνοια να μην καταγράφεται ήχος. Πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής είχε ένας πολύ περιορισμένος αριθμός προσώπων. Μεταξύ αυτών που γνώριζαν τον κωδικό πρόσβασης, ήταν και άτομο της μητρόπολης Ταμασού, το οποίο έχει εγκαταλείψει τώρα τη Μονή. Οι δικηγόροι των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών με προχθεσινή επιστολή τους στην Ιερά Σύνοδο, δείχνουν το πρόσωπο αυτό ως το φερόμενο άτομο που ενεργοποίησε και την καταγραφή ήχου εκτός από εικόνα.

Είναι γι’ αυτό εξάλλου, που οι μοναχοί φαίνονται να μιλούν ελεύθερα μπροστά στις κάμερες, έχοντας την εντύπωση ότι δεν καταγραφόταν και ήχος. Το βίντεο που διασώθηκε από τη Μονή τυγχάνει ειδικής επεξεργασίας από ειδική μονάδα της Αστυνομίας ώστε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί οικονομικών αδικημάτων να δοθεί στους ανακριτές της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος και σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες των μοναχών για εισβολή κουκουλοφόρων κ.ά., οι σχετικές καταγραφές θα δοθούν στο κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου που ερευνά καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Ησαΐα και άλλων ατόμων της μητρόπολης.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων μέσω αποσπασματικών βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Επίτροπος αναμένει τη θέση της Αστυνομίας που εξετάζει τα βίντεο ώστε να αρχίσει έρευνα προς την κατεύθυνση των διαχειριστών του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση για εξέταση υποθέσεων που αφορούν ευάλωτα πρόσωπα της Αστυνομίας, άρχισε τη διερεύνηση καταγγελίας πολίτη που δόθηκε την περασμένη Κυριακή περί παρενόχλησής του από άτομο της Μονής.

Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία δεν εξετάζει περίπτωση βιασμού, αλλά άλλα ηθικής υφής ζητήματα και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, άτομα που αναφέρονται στην κατάθεση του παραπονούμενου.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More