Home » Μονή Αββακούμ: SMS για πειραγμένα αποδειχτικά στοιχεία – «Η επεξεργασία δεδομένων ετελείωσε»

Μονή Αββακούμ: SMS για πειραγμένα αποδειχτικά στοιχεία – «Η επεξεργασία δεδομένων ετελείωσε»

0 comment

Μονή Αββακούμ: SMS για πειραγμένα αποδειχτικά στοιχεία – «Η επεξεργασία δεδομένων ετελείωσε»

Μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο το οποίο, σύμφωνα με κατοίκους της κοινότητας Φτερικουδίου, επιβεβαιώνει επεξεργασία υλικού το οποίο προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως αποδειχτικό στοιχείο εις βάρος των μοναχών, περιήλθε στην κατοχή των μελών της αδελφότητας τη Μονής Οσίου Αββακούμ.

Κάτοικοι Φτερικουδίου καρφώνουν για το σχετικό θέμα ένα από τα μέλη της αδελφότητας της Μονής.

Μάλιστα, σχετική αναφορά για το μήνυμα έγινε, όπως υπάρχει ισχυρισμός, και κατά τη διάρκεια συνάντησης του κοινοτικού συμβουλίου Φτερικουδίου με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. Ο Μακαριότατος, προφανώς μη θέλοντας να επέμβει στην υπό εξέλιξη ερευνητική διαδικασία, παρέπεμψε τους κομιστές του μηνύματος στην Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου,ώστε να επιληφθεί η ίδια της σχετικής καταγγελίας.

Τον Μακαριότατο επισκέφθηκαν μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Φτερικουδίου με σκοπό να θέσουν ενώπιον του κάποια ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την υπό διεξαγωγή έρευνα αλλά και με τη λειτουργία του ίδιου του μοναστηριού. Όπως ανέφερε στο philenews ένας εκ των παρευρισκομένων στη συνάντηση,στο μήνυμα που έστειλε ο μοναχός σε άτομο της κοινότητας, αναφερόταν:

«Η επεξεργασία δεδομένων ετελείωσε». Ακόμη και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου διερωτήθηκε, πώς ερμηνεύεται η αναφορά «η επεξεργασία δεδομένων ετελείωσε», για να προσθέσει πως είναι εμφανές ότιτα δεδομένα πειράχτηκαν με σκοπό να ενοχοποιήσουν τους μοναχούς.

Πάντως, ο Μακαριότατος φέρεται, σύμφωνα με μέλος της αντιπροσωπείας που τον συνάντησε, να μην δέχθηκε καν να δει το μήνυμα, συμβουλεύοντας τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου (όπως ήδη γράφτηκε πιο πάνω) να το θέσουν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής.

Μέλη του Συμβουλίου θεωρούν ότι ο μοναχός ενεργούσε ως πληροφοριοδότης του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα σχετικά με διάφορα συμβάντα στη Μονή και όταν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία (σύμφωνα με τους σχετικούς ισχυρισμούς)έστειλε εκ λάθους το μήνυμα και σε άτομο το οποίο πρόσκειται στους μοναχούς. Προφανώς, για το θέμα είναι ενήμεροι και οι μοναχοί, τους οποίους ευνοεί η αποστολή του μηνύματος σε λάθος χέρια, αφού στηρίζει τη θέση τους περί αλλοίωσης δεδομένων (οπτικοακουστικού υλικού κοκ) που χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου, οι δικηγόροι των εν αργία μοναχών έκαναν λόγο για «χαλκευμένα στοιχεία προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς» εις βάρος των πελατών τους.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί εκ μέρους του ηγούμενου και των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου, υποστηρίχθηκε ότι δημοσιεύματα των ημερών εκείνων γιαοικονομικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές τους μοναχούς δεν ευσταθούν ενώ παράλληλα προτάχθηκε η θέση, ότι «τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής είναι χαλκευμένα και προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς (παράνομη καταγραφή, επεξεργασία και χρήση οπτικοακουστικού υλικού).

Σημειώνεται πάντως, πως τα δεδομένα τα οποία τέθηκαν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, θεωρήθηκε πως ακόμη και αν έχει αφαιρεθεί μέρος τους, αυτό δεν ανατρέπει την όλη εικόνα, αφού είναι τέτοια που να μην αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας.

Υπενθυμίζεται, ότιη πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού απορρίπτει τα περί χάλκευσης των οπτικοακουστικών δεδομένων τα οποία, πέραν της Ιεράς Συνόδου, τέθηκαν και ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη, αυτό που αμφισβήτησε εξαρχής η πλευρά των μοναχών δεν είναι η αυθεντικότητα των δεδομένωναλλά ο τρόπος εξασφάλισης τους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει, εμμέσως, όπως υποστηρίζουν, τη γνησιότητά τους.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise