Friday, September 20, 2024
Home » Μονή Αββακούμ: Τελικά πάγωσε πάνω από €1 εκατομμύριο η Αστυνομία

Μονή Αββακούμ: Τελικά πάγωσε πάνω από €1 εκατομμύριο η Αστυνομία

0 comments

Μονή Αββακούμ: Τελικά πάγωσε πάνω από €1 εκατομμύριο η Αστυνομία

Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό που πάγωσε η Αστυνομία με δικαστικό διάταγμα, σε σχέση με το σκάνδαλο με τη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή, ανακριτές του ειδικού κλιμακίου που διερευνά καταγγελίες σε σχέση με τη Μονή, με τη συνδρομή της ΜΟΚΑΣ, απευθύνθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και κατάφεραν την έκδοση διατάγματος δέσμευσης τεράστιου ποσού που σχετίζεται με τη Μονή και τους δύο αρχιμανδρίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τις €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στη Mονή και μεταφέρθηκαν στη Mητρόπολη Ταμασού, όπου στη συνέχεια παραδόθηκαν στην Αστυνομία, παγώθηκαν και άλλα χρήματα τα οποία εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο αρχιμανδριτών. Για τα χρήματα αυτά εξετάζεται η προέλευσή τους και όπως μας αναφέρθηκε, δεν αφορούν στο σύνολο των λογαριασμών που διατηρούσαν οι δύο ιερωμένοι της Μονής Αββακούμ.

Η ενέργεια αυτή των ανακριτών θεωρείται ως φυσιολογική εξέλιξη στις έρευνες, αφού όπως μας αναφέρθηκε, διερευνάται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για την εξασφάλιση του διατάγματος δέσμευσης των χρημάτων κατατέθηκε στο Δικαστήριο ένορκη δήλωση από ανακριτή για τα αδικήματα που διερευνώνται και τη μαρτυρία που έχει εξασφαλιστεί σχετικά.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας προχωρούν σε πολλά επίπεδα ώστε, ένα μήνα μετά την καταγγελία του Mητροπολίτη Ησαΐα να αρχίσει να σχηματίζεται εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στη Μονή, αλλά και τα επεισόδια της 5ης Μαρτίου, όταν εισήλθαν σ’ αυτήν άνθρωποι της Mητρόπολης συνοδευόμενοι από ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας που φορούσαν κουκούλες και ανέλαβαν τον έλεγχό της.

Επειδή είναι πολλές οι πτυχές της υπόθεσης και συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία, δεν αποκλείεται η σοβαρή παράμετρος που αφορά στις 807.000 ευρώ να προχωρήσει πρώτη ώστε με την ολοκλήρωσή της να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Ήδη έχουν διερευνηθεί μια καταγγελία πολίτη για σεξουαλική παρενόχλησή του στη Μονή, καθώς και αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορά ξυλοδαρμό γυναίκας από μοναχό με τη χρήση ζώνης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διερεύνηση των καταγγελιών των δυο αρχιμανδριτών κατά του Mητροπολίτη Ταμασού περί απειλών, απαγωγής και άσκηση βιαιοπραγίας εναντίον τους όταν στις 5 Μαρτίου μεταφέρθηκαν δια της βίας στη Mητρόπολη για να «ομολογήσουν» τα όσα συνέβαιναν στη Μονή. Επίσης κατήγγειλαν ότι εξαναγκάστηκαν να προβούν σε ομολογίες έναντι βίας και απειλών.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More