Home » Μονή Αββακούμ: Η ώρα των αποφάσεων – Επίκειται σύσκεψη ανακριτών με Γενικό Εισαγγελέα

Μονή Αββακούμ: Η ώρα των αποφάσεων – Επίκειται σύσκεψη ανακριτών με Γενικό Εισαγγελέα

0 comment

Μονή Αββακούμ: Η ώρα των αποφάσεων – Επίκειται σύσκεψη ανακριτών με Γενικό Εισαγγελέα

Ξεκαθάρισμα της ποινικής πτυχής του σκανδάλου με τη Μονή Αββακούμ θα επιχειρηθεί σύντομα σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία με τους ανακριτές των δυο κλιμακίων της Αστυνομίας που διερευνούν διάφορες καταγγελίες.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας με τους ανακριτές τις επόμενες ημέρες, ώστενα εξεταστεί η μέχρι σήμερα πορεία των ερευνών και να παραδοθούν οι φάκελοι όσων υποθέσεων έχουν συμπληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε γίνει ήδη μια συνάντηση ανακριτών και Εισαγγελέων κατά την οποία δόθηκαν οδηγίες ως προς τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, με τις ανακρίσεις να βρίσκονται πλέον στα βαθιά, αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατάληξη για πολλά ζητήματα που είναι ανοικτά. Όπως για παράδειγμα η προέλευση των €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στη Μονή, τις καταγγελίες για εισφορές πιστών για δήθεν θαύματα αλλά και τις καταγγελίες από πλευράς μοναχών κατά των ενεργειών του μητροπολίτη Ταμασού και προσώπων της μητρόπολης το βράδυ της 5ης Μαρτίου με την εισβολή κουκουλοφόρων στη Μονή και την κατάληψή της.

Όσον αφορά τις €807.000, ενώ οι έρευνες αρχικά στρέφονταν προς την κατεύθυνση αυτές να προέρχονταν από εισφορές πιστών, στη συνέχεια οι μοναχοί αλλά και ιδιώτες κατέθεσαν έγγραφα για την προέλευσή τους που δείχνουν ότι αποτελούν προϊόν πώλησης ακίνητης περιουσίας συγγενών μοναχών. Γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των χρημάτων με αγοραπωλητήρια έγγραφα και καταθέσεις σε τράπεζες, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Επίσης, από τη διερεύνηση των καταγγελιών μοναχών προέκυψε το φαινόμενο μάρτυρες να μην υιοθετούν τις αρχικές τους καταθέσεις ή και να τις αλλάζουν προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ενοχοποίησή τους.

Όλα αυτά θα συζητηθούν κατά τη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία ώστε να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει συμπληρώσει τρεις ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν στη Μονή και δεν αποκλείεται οι σχετικοί φάκελοι να παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη.

Πρόκειται για την αυτεπάγγελτη έρευνα μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου φαίνεται μοναχός να κτυπά γυναίκα στην αυλή της Μονής με ζώνη, την καταγγελία πρώην εργαζομένου στη Μονή για σεξουαλική παρενόχλησή του και για την καταγγελία για επηρεασμό μάρτυρα που κατέθεσε υπέρ των μοναχών.

Για τις τρεις αυτές υποθέσεις η Αστυνομία υποβάλλει εισήγηση, ωστόσο, τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού εξεταστεί η υπόθεση στο σύνολό της. Σημειώνεται ότι στις έρευνες της Αστυνομίας συνδράμουν και δυο ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, λόγω των αναφορών περί εμπλοκής και μελών της Αστυνομίας αλλά και επωνύμων στα γεγονότα της 5ης Μαρτίου.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι των μοναχών με τη χθεσινή κατάθεση εγγράφου στην Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, ζήτησαν την αναβολή της κλήτευσης των πέντε μελών της Μονής για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι να δοθεί απάντηση στην αίτησή τους για απόρριψη της διαδικασίας.

Ωστόσο, η Ανακριτική Επιτροπή φαίνεται αποφασισμένη να ακούσει τους μοναχούς κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More